Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Anne Clark, herrB en Stakbabber

1 4W3A4587k

Omdat de Nieuwe Nor dit jaar haar 10-jarig bestaan viert heeft ze een aantal artiesten uitgenodigd die de Heerlense poptempel in het verleden wisten uit te verkopen. Eén daarvan is Anne Clark, die voor de vierde keer in successie voor een volle bak zorgt. Deze keer niet met een begeleidingsband maar met haar producer herrB. Foto’s: Rene Bradwolff

Voorprogramma Stakbabber uit Amsterdam zorgt voor een passende opmaat en hult de zaal van meet af aan in duisternis. Diens zweverige gitaarpop met een vleugje post-punk, psychedelica en darkwave gaat er bij het publiek, zoals verwacht, in als zoete koek en Anne Clark kan zich dan ook verheugen op een opgewarmde zaal. De formule is bekend: herrB zorgt voor een spannend spectrum aan elektronische klanken, uiteenlopend van electropop en wave tot EBM, waarover Clarke haar poëtische teksten declareert. In de rug gesteund door sfeervolle projecties van licht-designer Rick Kay. De 55-jarige Clark mag dan al 34 jaar op de planken staan, de sleet zit er geenszins op. Voor een buitenstaander heeft een avondje Anne Clark misschien een hoog meer-van-hetzelfde-gehalte maar de zaal blijft tot het einde toe vol. Met die-hard fans en mensen die anderhalf uur lang vooral hebben uitgekeken naar de cultklassiekers ‘Our Darkness’ en ‘Sleeper in Metropolis’. Uiteindelijk worden beiden op hun wenken bediend. Terwijl de Ersatz DJ’s de avond passend afsluiten met donkere klanken en teutoonse beats lijkt de vraag gerechtvaardigd of het niet hoog tijd is om in Heerlen het beproefde maar een stille dood gestorven RePost concept af te stoffen. Het succesvolle avondje Anne Clark en co smaakt namelijk naar meer. De volle nachtelijke dansvloer is daarvan het overtuigende bewijs. Go for it Nieuwe Nor!

Anne Clark en Stakbabber speelden op 11 maart jl. in Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen.

4W3A4414k

4W3A4383k

4W3A4314k

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 219 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    13 maart Waylon – Limburgzaal, Heerlen Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Vicious Rumours, Disquiet – Oefenbunker, Landgraaf Invictus, Reyner, Last Day On Earth – Bluff, Heerlen Chaotic Hostility, MBK e.a. – Nieuwe Nor, Heerlen 14 maart Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Southern Blues Night: John Primer e.a. Parkstad Limburg Theater, Heerlen Open Podium – Café... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud