Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

De twee gezichten van Legendary Shack Shakers

4W3A6298k

Rockabilly, blues, psychobilly, swamp rock, country trash… plak er maar een sticker op. Southern gothic voor mijn part. Voornaamste kenmerk: het rockt en het stoomt en het knalt en het swingt als de neten. Legendary Shack Shakers uit Kentucky USA maken al meer dan 20 jaar de internationale podia onveilig, werkten o.a. samen met Hank Williams III en Jello Biafra van Dead Kennedys en mogen Robert Plant tot hun grootste fans rekenen. Aanvoerder J.D. Wilkes gedraagt zich, als hij geen harmonica of banjo in zijn hand heeft, als een onstuimige frontman die het midden houdt tussen Jerry Lee Lewis en Iggy Pop. Publieksvriendelijk en goed geluimd met een lichte neiging tot destructie. Nadat de band in Heerlen de zaal op zijn kop zette als een stelletje hillbillies on speed speelt ze als toetje een ingetogen unplugged set in het Nieuwe Nor café. Met Wilkes achter de piano, contrabassist Fuller Condon als een volleerd cellist met strijkstok en trommelaar Preston Corn met brushes achter een eenzame snaredrum, tonen de Shack Shakers ineens een heel ander gezicht. Gitarist Rod Hamdallah kijkt met een speciaalbiertje in de hand toe. Genietend tussen de fans, die getuige zijn van een memorabele avond. Legendary indeed. Foto’s: René Bradwolff

Legendary Shack Shakers speelden 28 april jl. in Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen.

4W3A5956k

4W3A6424k

4W3A6245k

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 219 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    13 maart Waylon – Limburgzaal, Heerlen Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Vicious Rumours, Disquiet – Oefenbunker, Landgraaf Invictus, Reyner, Last Day On Earth – Bluff, Heerlen Chaotic Hostility, MBK e.a. – Nieuwe Nor, Heerlen 14 maart Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Southern Blues Night: John Primer e.a. Parkstad Limburg Theater, Heerlen Open Podium – Café... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud