Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Superlatieven voor meesterlijk METZ

METZ komt uit Canada en maakt herrie. Meesterlijke herrie. Afgelopen maandag stond ze op het podium van de Nieuwe Nor voor een optreden waarover nog lang zal worden nagesproken in Heerlen en omstreken. Foto’s: René Bradwolff

Om het feest compleet te maken mocht het eveneens Canadese Solids de avond openen. Haar puike rocksongs bevatten een ferme dosis grunge en vonden hun oorsprong ergens op het grindpad tussen Dinosaur Jr en Foo Fighters. Niet bijster origineel (hallo Japandroids) en verre van ambitieus maar verdomd lekker en ideaal om het publiek wakker te schudden.

Niet dat METZ dat nodig zou hebben, want dit ultieme powertrio is in staat om binnen tien seconden half Heerlen te doen ontwaken. Drie bezeten jongemannen met een gitaar, een bas en een drumkit, die hun prettige en veelal uptempo songs vol dynamiek en variatie de zaal in knallen alsof de duivel ze op de hielen zit. Met een muur van fuzz en feedback als decor. Hüsker Dü, Nirvana, Shellac, The Jesus Lizard, The Pixies, Jimi Hendrix en Sonic Youth in de blender van Steve Albini. De Nieuwe Nor schudde zelden zo op haar fundamenten als afgelopen maandag.

“Geweldig”, “muzikale bermbommen”, “fucking vette shit”, “epic”, “extatisch”, “geniaal”, “legendarisch”… Het zijn slechts enkele van de superlatieven die de dagen na de show over de sociale media vlogen. De mooiste quote komt echter van een bezoeker die de band onlangs in de Londense Club 100 zag optreden: “METZ are brilliant but terrifying, like an awe-inspiring violent force of nature. Not for the faint hearted.” Bam! BAM!

METZ en Solids speelden op 30 mei jl. in Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen.


4W3A4300kMetz

4W3A4038kSolids

4W3A4109kSolids

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 219 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    13 maart Waylon – Limburgzaal, Heerlen Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Vicious Rumours, Disquiet – Oefenbunker, Landgraaf Invictus, Reyner, Last Day On Earth – Bluff, Heerlen Chaotic Hostility, MBK e.a. – Nieuwe Nor, Heerlen 14 maart Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Southern Blues Night: John Primer e.a. Parkstad Limburg Theater, Heerlen Open Podium – Café... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud