Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Bettie Serveert: beheerst pittig

5p2a4597

Met Betty Serveert stond er afgelopen zaterdag een oude bekende in de Oefenbunker. Het was een aangenaam weerzien waarbij duidelijk werd dat de Amsterdamse indie rockers niet in het verleden zijn blijven hangen.  Foto’s: Sascha Teschner

In Bettie Serveert zitten sinds de oprichting in 1986 nog steeds drie originele bandleden. Dat mag inmiddels gezien worden als een uitzondering, in tijden waar voornamelijk door op ego gestoelde frontlieden zich gauw tegoed doen aan verversing (lees; naar de hand zetten) van nieuwe bandleden. Dit is natuurlijk bedoeld als compliment naar de Betties. Want waar zij met name in de jaren ’90 grote successen scoorden met onder anderen optredens op Pinkpop (’93 en ’95) en de BV Popprijs (’94), gaven ze in de wat minder succesvolle periode daarna telkens weer blijk van gezonde speeldrift en creativiteit.

Tot 2006 bracht de band zo’n beetje elke twee jaar een volwaardig album uit. De pauzes werden vanaf 2006 echter langer. Zo mocht het laatste full-length album in 2013 het licht zien. Mogen we hiermee stellen dat het jachtige er wel uit is en dat het heeft plaatsgemaakt voor meer uitbalanceren? Ik denk van wel. De pit zit er immers nog steeds in, maar met ietwat meer beheersing.

Nu kan de immer flauwe discussie over leeftijd worden opgerakeld. Maar ouder worden heeft natuurlijk wel z’n voordeel bij het opdoen van ervaring. En juist dát is hetgeen het publiek deze avond in de Oefenbunker voorgeschoteld kreeg. Een gedreven band die een set bracht waarbij het meeste gewicht lag in de nummers van debuutalbum ‘Palomine’ (zoals ‘Kid’s Allright’, ‘Tom Boy’ en ‘Balentine’) en het album ‘Pharmacy Of Love’ uit 2010, waarvan ‘Deny All’, ‘Love Lee’ en ‘The Pharmacy’ de revue passeerden. Gedreven, enthousiast en met Carol van Dijk’s stem in opperste vorm. Ook stond de nieuwe single ‘Love Sick’ op de setlijst.

Na een uur en een kwartier kwam Bettie terug voor een tweetal toegiften en werd de avond afgesloten met een waardige versie van hun anthem ‘Palomine’. Het was al met al een avond vol stevige pop/rock, ondersteund door een goed geluid, effectieve lichtshow en een aardig gevulde zaal.

Bettie Serveert, 15 oktober 2016 (Oefenbunker, Landgraaf)

5p2a4530

Article by Mike Kramer

Mike Kramer Enthusiast and creative within the arts and sound. Active as a (sound)artist, composer of electronic music. Founder of (h)ear - "experimental audio research" in Heerlen. Read 16 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda [UNDER CONSTRUCTION]
    28 SEPTEMBER Double Axe – Cultuurhuis, Heerlen 1 OKTOBER Kerri Powers, Damiën van Elburg – Parkstad Limburg Theater, Heerlen  The Black Stars – Cultuurhuis, Heerlen 2 OKTOBER Riptide – Parkstad Limburg Theater, Kerkrade A Tribute To David Bowie – Cultuurhuis, Heerlen 3 OKTOBER Mercy John – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 9 OKTOBER Lesoir, Throat Of... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud