Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

The Cool Quest

4w3a3697k

Vrijdag jl. stond The Cool Quest uit Zwolle in het kader van Heerlen Jazzt op het podium van de Nieuwe Nor. De band trakteerde het publiek op een uiterst aangenaam avondje vol Funkin’ HipHop. Foto’s: René Bradwolff

Ik had een propvolle zaal verwacht, aangezien de band al vier keer eerder op verschillende podia in Parkstad had gestaan (De Oefenbunker, IBE, Parkcity Live en vorig jaar nog tijdens het JazzOUT! festival) en al de keren een geweldige indruk maakte. Oké, geen uitverkochte Nieuwe Nor maar de mannen en dame van The Cool Quest speelden de zaal plat alsof ie tot aan de nok gevuld was. Daarmee lijkt mij dit optreden dus zeker een zeer geslaagde start van hun clubtour.

Het debuut album Funkin’ Badass (2014), met daarop hun single Shine, zorgde voor een doorbraak bij landelijke radio en TV stations. De band werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, stond meerdere keren bij DWDD en ontving een Radio 6 Award voor ‘beste groep’. De (maar liefst) 120 shows in binnen- en buitenland zorgden ervoor dat hun goede live-reputatie alleen maar werd versterkt. En dat was vrijdag overduidelijk te merken.

4w3a4111k

De warme stem en coole raps van frontman Vincent Bergsma, de strakke beats van drummer Thies Bouwhuis, de meeslepende gitaarsolo’s van Vadim Neef, de heerlijke sounds uit de keyboards van Sander Moorlag en dan die ‘funking badass’ bass van de schone Ilse de Vries… Wauw! wat was ik in mijn funky element. Van de debuutsingle Shine tot aan Heatwaves, van Get Involved (waar het publiek ook een steentje aan bij mocht dragen) via de nieuwe single Coastline naar een ultiem swingende climax aan het eind. Deze band kan bij mij niet meer stuk! En ik kijk nu al uit naar hun volgend plaat die aankomend voorjaar zal gaan verschijnen.

En laat ik hier dan ook maar even van de mogelijkheid gebruik maken om iedereen die er afgelopen vrijdag niet bij was aan te raden de volgende keer als The Cool Quest op een podium in de buurt staat, hun vrienden en vriendinnen mee te nemen. Ze zullen je dankbaar zijn. Ik heb in elk geval weer een mooi en swingende muziekavond beleefd in De Nieuwe Nor. Dankjewel, Heerlen Jazzt!

The Cool Quest speelde op 4 november jl. in Poppodium Nieuwe Nor, te Heerlen. Dit was een optreden in het kader van Heerlen Jazzt.

Article by Sjon Mobers

Sjon Mobers Sjon Mobers aka King Mobe, vormgever, plaatjes draaier, presentator, (be)denker en vooral kunstige nar, onafhankelijk grillig van binnen, warm naar buiten... Read 12 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda [UNDER CONSTRUCTION]
    28 SEPTEMBER Double Axe – Cultuurhuis, Heerlen 1 OKTOBER Kerri Powers, Damiën van Elburg – Parkstad Limburg Theater, Heerlen  The Black Stars – Cultuurhuis, Heerlen 2 OKTOBER Riptide – Parkstad Limburg Theater, Kerkrade A Tribute To David Bowie – Cultuurhuis, Heerlen 3 OKTOBER Mercy John – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 9 OKTOBER Lesoir, Throat Of... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud