Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Claw Boys Claw- recensie optreden in Nieuwe Nor

Halverwege de set legt Peter te Bos het optreden stil omdat een meisje op de eerste rij naar het toilet moet en gaat na een hilarisch onderhoud met de rest van het publiek pas weer verder nadat ze terug is en de zanger persoonlijk aan haar handen heeft geroken of ze deze ook wel heeft gewassen. Een scene die tekenend is voor het optreden van Claw Boys Claw vrijdagavond in de Nieuwe Nor. Te Bos steelt de show, is gevat, charmant, geestig, goed geluimd en heeft nog steeds een strot die bulderend genoeg is om boven zijn stevig rockende bandgenoten uit te komen. 27 Jaar geleden begonnen als rammelende garagepunks maar inmiddels bluesier, swingender en kleurrijker.

De setlist bevat een dwarsdoorsnede van het uitgebreide oeuvre van de band, begint lekker ruig, kent gaandeweg wat rustmomenten en wordt naar het einde toe uitbundiger, nóg dampender en aanstekelijker, met twee afsluitende covers in de toegift als feestelijke climax. Jethro Tull’s ‘Locomotive Breath’ klinkt moddervet maar swingt werkelijk de pan uit terwijl de zaal helemáál plat gaat tijdens ‘I wanna Be Your Dog’ van The Stooges. Claw Boys Claw mag dan wel ouder en verstandiger zijn dan de vele keren dat ik de band in de jaren ’80 voorbij zag komen en zelfs te Bos lijkt in plaats van zijn haren zijn streken te hebben verloren, de band bewijst ook in 2010 nog springlevend te zijn, weet een uiterst puike show neer te zetten en werpt en passant een forse schaduw over een heel arsenaal halfzachte polderrockers die tegenwoordig de radiostations bevuilen. Derhalve en in de hoop dat ze nog lang door mogen gaan, een diepe buiging voor John Cameron, Marc Lamb, nieuwkomer Marcus Bruystens en Peter te Bos, eeuwige Superkid.

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Marco Smeets tagged this post with: Read 224 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud