Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

de Groene Knoop, of; hoe eco leuk wordt

foto: René Bradwolff

Nee echt, zei een vriendin, je moet daar eens even naar kijken! En ze drukte me een ansichtkaart in mijn hand. De Groene Knoop, las ik. De kaart zag er vrolijk en uitnodigend genoeg uit om de website te gaan bekijken. De website bleek interessant door de goede info, de leuke kleding en de mooie vormgeving. Ik besloot miss Groene Knoop zelf, Astrid, te benaderen voor een Afgrond interview.

Op mijn mail kwam meteen een enthousiaste reactie en een afspraak was snel gemaakt.

Eenmaal gearriveerd werd ik vrolijk begroet door Astrid en meegenomen naar haar opslagruimte. Nou ja opslagruimte, eerder een stijlvol ingerichte bovenverdieping waar alle kleding hing te pronken.

Astrid bood me haar bank en koffie aan. Meteen werd me één ding duidelijk: dit is iemand die zich met hart en ziel in deze onderneming heeft gestort! Astrid straalt in haar enthousiasme over zowel de kleding als het ecologische kenmerk van de kleding.

foto: René Bradwolff

Al een aantal jaren was ze bezig met biologisch/ecologisch leven. Voor haar eten ging ze naar dat ene speciale winkeltje in Voerendaal. Ze kocht steeds meer biologisch. Kleding, make-up, schoonmaakmiddelen enz. Het werd meer en meer een levensstijl, een besef dat duurzaamheid en consuminderen belangrijk zijn in de wereld van nu. Ze verdiepte zich ook in de materie door op internet veel te lezen. En als grote stap na dit alles besloot ze daadwerkelijk zelf actief te zijn in het ecologische verhaal. Ze combineerde het leuke van winkelen (lees kleren kopen) en verantwoord bezig zijn. Het werd een winkel in ecologische kleding.

Niet alleen het ecologische is belangrijk in de kleding die Astrid verkoopt. Ook het feit dat de makers van deze kleding een eerlijke prijs krijgen is van belang. Zoals ze zelf zegt; er zit bij kleding geen prijskaartje met het gezicht van een kind dat hard heeft moeten werken voor te weinig geld. Het is voor mensen te gemakkelijk om de kleding te kopen zonder na te hoeven denken over de afkomst. Verder wil Astrid graag laten zien dat ecologische kleding niet saai of geitenwollensokkig hoeft te zijn. We lopen door haar collectie en ze laat me Kommodo zien. Een Engels merk dat een redelijke verkoop heeft wereldwijd. Deze collectie laat een moderne lijn zien, kleding die je ook zo in een “normale” modecollectie zou vinden.

Daartegenover is er bijvoorbeeld Si-su. Drie dames in Engeland die zelf kleding maken en lijken terug te grijpen op een Engels modebeeld uit de jaren 50/60. Grappige korte bolero’s met omgeslagen mouwtjes. Met een knoop erop.

Die knoop is een leuke tik van Astrid zelf. Ze heeft iets met knopen. Wat meteen de naam van haar winkel verklaart. Ze wijst me nog even op de knopenkettingen, ook van Si-su.

Want accessoires heeft de Groene Knoop ook. Kettingen, beursjes, tassen. Allemaal mooi gemaakt en allemaal uniek. Wie een tas koopt bij Astrid komt nooit iemand tegen met precies dezelfde.

foto: René Bradwolff

Dat is een van de dingen die de Groene Knoop onderscheidt. Echt concurreren met grote ketens zoals C&A of H&M met hun ecolijn kan Astrid natuurlijk niet. Maar dat is ook niet haar bedoeling. Ze vindt het belangrijker dat de kwaliteit goed is, dat het ecologisch met een keurmerk is, dat het uniek is. Om dat te bereiken struint ze het internet af, spreekt ze met agenten van allerlei merken en bezoekt ze modebeurzen.

Op dit moment moet ze al deze zaken ook nog combineren met haar vaste baan en dat valt niet altijd mee. Ze heeft het er echter graag voor over en stort zich met overgave op de Groene Knoop.

6 april jongstleden opende ze haar webwinkel. Na alle research, inkopen, website bouwen, uitzoeken, regelen, is ze echt begonnen.  En nu moet het gaan lopen. Astrid gelooft vast in haar concept. Goede, eerlijke, leuke, mooie, duurzame kleding die laat zien dat ecologisch niets meer te maken heeft met een vervlogen hippie gevoel.  En met de uitstraling van de Groene Knoop geloof ook ik dat het haar echt gaat lukken.

Kijk op de website en overtuig jezelf! Lukt dat nog niet helemaal? Bel Astrid voor een afspraak en ga eens bij haar langs. Ik weet zeker dat je dan nooit meer om de Groene Knoop heen kan!

website: degroeneknoop.nl

Article by Monica Dols

Monica Dols Dieren, kinderfeestjes, cultuurhuisheerlen, evenementen, creatieve dingen bedenken, positief, organiseren. Monica Dols tagged this post with: Read 132 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda [UNDER CONSTRUCTION]
    28 SEPTEMBER Double Axe – Cultuurhuis, Heerlen 1 OKTOBER Kerri Powers, Damiën van Elburg – Parkstad Limburg Theater, Heerlen  The Black Stars – Cultuurhuis, Heerlen 2 OKTOBER Riptide – Parkstad Limburg Theater, Kerkrade A Tribute To David Bowie – Cultuurhuis, Heerlen 3 OKTOBER Mercy John – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 9 OKTOBER Lesoir, Throat Of... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud