Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Nederlands supertrio in veelzijdig Parkstad Popstad

DeLikt-Kathsphotography-4040

Met een vers weekend voor de deur blikken we nog even terug op het vorige. Want het was weer veelzijdigheid troef in Parkstad Popstad. Neem alleen al de drie Nederpoptoppers die passeerden in Oefenbunker en Nieuwe Nor. 

De net zo onvermoeibare als inventieve (post)punkveteranen van The Ex bewezen tijdens een drukbezocht slaggitaarextravaganza in Landgraaf dat ze al veertig (!) jaar tot de best gewaardeerde bands van het land behoren. De Likt gaf een dag later een onstuimig voorproefje van een ongetwijfeld vette en extravagante show die we binnenkort op Pinkpop gaan zien, en liet in de Nieuwe Nor zien dat Nederlandse hiphop ook inventief, spannend, vunzig en grappig kan zijn. Aan de volledig andere kant van het vaderlandse popspectrum opereren de spacerockers van Birth Of Joy. Die verzorgden daags na De Likt een psychedelische hoogmis in de Oefenbunker. Inclusief lange jams en improvisaties, die soms sterk refereerden aan de jaren ’60 Pink Floyd, maar anderzijds eveneens met een aantal pittige uptempo tracks die aansluiten bij de hippe psychbands van dit moment. Een spagaat die respect afdwingt. Zeker in de vorm die de band in Landgraaf etaleerde.

De foto’s van dit bont geschakeerde weekendje 045 zijn afkomstig van René Bradwolff (Oefenbunker) en Katharina Sogeler (Nieuwe Nor) en komend weekend gaan we weer lekker verder.

Gezien: The Ex (Oefenbunker, Landgraaf – 17 mei), De Likt (Nieuwe Nor, Heerlen – 18 mei), Birth Of Joy (Oefenbunker – 19 mei)

The Ex 1

The Ex 2

The Ex 3

DeLikt-Kathsphotography-3874

DeLikt-Kathsphotography-4187

Birth Of Joy1

Birth Of Joy2

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 224 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud