Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Verstild, een bijzondere wandeling door Heerlen, onze stad

In 2018 liep ik voor het eerst met een zogenaamde geluidswandeling mee tijdens Cultura Nova. Geluidskunsternaar Mike Kramer nam ons mee naar verborgen pareltjes in Heerlen. Ook in de 2021 editie kun je met Mike op pad in Heerlen, onze stad.

A4EC46BD-563F-406B-8FE1-1D18B57531A2

De wandeling van dit jaar voert je als wandelaar in circa 80 minuten langs 11 locaties in en rond het centrum van Heerlen waarbij je als wandelaar, met koptelefoon op, bij elke locatie geïnformeerd wordt over die specifieke locatie, middels een kort verhaaltje. Tussen de locaties hoor je geluiden die passen bij de locatie of anderszins in de wandeling passen. De versmelting van ‘real life’ geluiden en de opgenomen geluiden zorgen voor een welhaast surrealistische ervaring. Waarom zie je de auto niet die je net voorbij hoorde komen en waar zijn die kletsende dames nou?

Tijdens deze wandeling bekijk je Heerlen met andere ogen. Je wordt geattendeerd op plekken die je normaal gesproken achteloos voorbij zou wandelen en Mike gidst je op een bijzondere wijze door de stad die je zo goed kent maar die nog steeds weet te verrassen.

Er zijn nog steeds tickets te koop dus ik wil niet teveel verklappen over de locaties maar als je nog ergens een gaatje hebt in je agenda, check de website en wandel mee. maar laat ik in ieder geval alvast verklappen dat Mike tijdens de allereerste wandeling de weergoden op zijn hand had want de wolkbreuk na circa een uur paste wel heel mooi bij het geluid dat op moment onze oren binnenkwam.

Cultura Nova is vrijdag 27 augustus van start gegaan en duurt nog tot en met zondag 5 september. Informatie en het volledige programma staat op cultura-nova.nl. Tickets voor en meer info over de geluidswandeling vind je hierFoto’s: Daniëlle Quadakkers.

IMG-9980

footer-logo-nl@2x

IMG-9991

Article by Danielle Quadakkers

fontys / onderwijs / consultant / hardlopen / roda jc / muziek / heerlen Read 54 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud