Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Geworteld in Molenberg

Onlangs zag ik in filmhuis de Spiegel de documentaire The Hidden Life of Trees, naar het gelijknamige (maar van oorsprong Duitstalige boek) van de Duitse boswachter en schrijver Peter Wohlleben. Dat bomen dus sociale wezens zijn en met elkaar communiceren was mij niet geheel onbekend. Tijdens een bijzondere audio-boswandeling van Els Huver kwamen in en rond het Aambos deze bomen en de levens van mensen van de Molenberg op een prachtige wijze samen.

IMG-0074

De audio-boswandeling startte bij de Broederschool bovenaan de Molenberg en na de uitleg over koptelefoon en route mocht ik samen met twee bezoekers uit Utrecht (!) op pad voor ons rondje Aambos. Een kalme serene stem legde ons bij bordje 1 uit wat de bedoeling was en hup daar gingen we. De route volgen en bij bordjes met nummers stilstaan en luisteren naar de audio toer waarin het leven van bomen en de persoonlijke verhalen van mensen van de Molenberg verteld werden en op een bijzondere manier steeds meer met elkaar versmelt raakten. Overigens was bij de uitleg aangegeven dat de wandeling  niet alleen gewandeld kon worden, mede vanwege de gezamenlijke belevenissen. Maar ik moet eerlijk bekennen dat ik daar weinig van merkte. Alhoewel, vanaf bordje 2 hadden we ineens een stilzwijgende afspraak dat we elkaar aankeken en dat een van ons daarna ‘3, 2, 1, fluisterde waarna we gelijktijdig het dan geldende nummertje intikten, dat schepte toch een subtiele band.

IMG-0067

Geworteld is een prachtig wandelend hoorspel door het ‘wood wide web’ van het prachtige Aambos waar ik zo vaak wandel. En de volgende keer kijk ik toch op een iets andere manier naar die prachtige bomen die er staan en liggen. Want… wat zie jij als je een boom kijkt?

Cultura Nova is vrijdag 27 augustus van start gegaan en duurt nog tot en met zondag 5 september. Informatie en het volledige programma staat op cultura-nova.nl. Tickets voor en meer info over deze audio-boswandeling vind je hier. Of bezoek de speciale ‘Geworteld’ website. Foto’s: Daniëlle Quadakkers.

footer-logo-nl@2x

Article by Danielle Quadakkers

fontys / onderwijs / consultant / hardlopen / roda jc / muziek / heerlen Read 54 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud