Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Kensington in bomvolle Oefenbunker

De laatste keer dat De Oefenbunker tot de nok toe gevuld was? Dat is even geleden! Het zal de show van Terror en Born from Pain geweest zijn, intussen heel wat jaren geleden. Of de Bunkerpopshow van Voicst, dat wegens noodweer binnen plaats zou vinden. Of langer geleden nog, Hatebreed of GBH. Maar dat het een tijdje geleden is, dat is duidelijk. Tekst en foto’s: Sascha Teschner via Mijnstreek Online

Maar afgelopen zaterdag was het weer zover! Aanleiding was de Kensington Vultures clubtour show, georganiseerd door de Nieuwe Nor EN de Oefenbunker. Gezien de populariteit van Kensington op dit moment is het moeilijk voor te stellen dat de band in de Oefenbunker geprogrammeerd stond. Op dit moment doet de band namelijk dusdanig goede zaken, dat ook een grotere zaal makkelijk vol zou raken. Op de avond zelf maakte de Nieuwe Nor dan ook bekend dat Kensington op 5 april 2013 een show doet in de Nieuwe Nor zelf.

Maar ze staan er echt! Rond een uur of half negen staat de knusse zaal van de Oefenbunker bomvol liefhebbers en kan de show beginnen. Waar sta je nog zo dicht bij een band van dit formaat? Juist! Kensington heeft deze avond wat zieken in de gelederen, maar veel is daar niet van te merken. De sound is ook in de kleine Oefenbunker heerlijk groots en ruim en de intieme sfeer drukt een extra stempel op de show. De nadruk ligt natuurlijk op songs van Vultures (de recente schijf van Kensington), maar ook voor een cover (Keep your head up – Ben Howard) is er ruimte in de set. Op songs als “Send me away” en “We are the young” gaan de voetjes van de vloer.

Ergens in de set vraagt gitarist Casper Starreveld of de lichten even iets meer aan mogen. De TL verlichting flitst spontaan aan! Zo lelijk, maar oh, wat een mooi moment als de band een instagrammetje maakt van een bomvolle Oefenbunker met de handjes van de aanwezigen massaal in de lucht! Een prachtig moment!

Mooi is ook de “encore”. Zanger Eloi gaf al aan niet echt lekker te zijn. Vandaar dat de “encore-break” niet meer dan 15 seconden duurt (om het in de kou staan te voorkomen). Uiteindelijk alleen maar goed, want binnen uiterst korte tijd staat het viertal weer binnen om nog een lading liedjes te spelen. Na een even bombastisch als euforisch einde is het goed geweest, de show zit erop. Voor Kensington zal deze avond een memorabele zijn, voor de Oefenbunker nog veel meer!

Na afloop hangt er een uiterst enthousiaste stemming in de Oefenbunker! Dit smaakt naar meer! En ondanks de beperkte middelen blijkt dat het ook kan, zeker wanneer de plannen van de Oefenbunker ten uitvoer zijn gebracht (daar wordt hard aan gewerkt). De Nieuwe Nor en de Oefenbunker bewijzen met deze show dat dit soort avonden en vooral ook dit soort samenwerkingen gewoon mogelijk zijn en hopelijk zullen er meer van dit kaliber volgen.

Article by Administrator

Ik schrijf geen artikelen, maar onderhoud enkel de website! Read 64 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    13 maart Waylon – Limburgzaal, Heerlen Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Vicious Rumours, Disquiet – Oefenbunker, Landgraaf Invictus, Reyner, Last Day On Earth – Bluff, Heerlen Chaotic Hostility, MBK e.a. – Nieuwe Nor, Heerlen 14 maart Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Southern Blues Night: John Primer e.a. Parkstad Limburg Theater, Heerlen Open Podium – Café... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud