Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

De nieuwe stadsdichters

foto: Anita Hondong

Amber-Helena Reisig. De nieuwe stadsdichteres vanaf 2013. Zij laat haar tweede vader, Harrie Sevriens, en stadsdichter tot nu toe, achter in een toekomstig officieuze rol. Amber is van hier en toch ook weer niet. Haar harde G verraadt haar afkomst. De R spreekt ze uit zoals vrouwen in reclames praten over hun jurkje.

Maar Amber heeft een goed deel van haar leven in Heerlen doorgebracht. En ook al woont ze nu in Amsterdam. Haar hart zit op de goede plek, hier bij ons. Bij de zachte G en de harde R. Ook al was er wat discussie of een stadsdichter niet ook in die stad moet wonen, Amber verdient haar plek. Waarom? Omdat ze stomweg zo ontzettend goed is in dichten. Punt. En niemand die dat durft te weerspreken.

foto: Anita Hondong

Amber organiseert daarom een feestje in café Pelt en regelt dat jeugddichter vanaf 2013, Ricardo Frederiks, mensen mag aankondigen. Ook al krijgt hij tussentijds te horen dat zijn aankondigingen wat korter moeten. Het fijne van Ricardo is dan wel dat hij dat eerlijk vertelt op het podium, wat hem weer een vermaning van Amber oplevert. En dit typeert de avond. Dit typeert de losse, vriendelijke en gezellige sfeer. Dit zijn Amber en Ricardo die zich met hart en ziel gaan inzetten voor Heerlen.

foto: Anita Hondong

Ricardo liet twee concurrenten achter zich. Deze avond is het concurrent Lonneke Orbons die hij aan het woord laat en hij kondigt haar zo liefdevol aan dat het alle middelbare leeftijdvrouwen in de zaal ontroert. Ook concurrent van Amber, Martin Wings, mag zijn gedichten komen voordragen. Net als nog een aantal mensen die het podium bestormen op dit dichterlijke feestje.

foto; Anita Hondong

Rick Nolov bezingt met Harrie Sevriens wat dichtwerk. En samen hebben ze een nummer gemaakt voor Amber, iets wat haar zichtbaar aangrijpt. Het is een fijne avond. Het is een feestje van woorden. De woorden van Amber en Ricardo zijn altijd een feestje. En dat gaan zij ons laten voelen/horen/ zien vanaf 2013.

foto: Anita Hondong

De gedichten waarmee Amber en Ricardo gewonnen hebben vind je op de Facebook-pagina van de Gemeente Heerlen!

Article by Monica Dols

Monica Dols Dieren, kinderfeestjes, cultuurhuisheerlen, evenementen, creatieve dingen bedenken, positief, organiseren. Read 132 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud