Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Revolting Cocks

Writer’s block? Nu al? Heb even een maandje overgeslagen Geen inspiratie en te druk met andere dingen.

Drie dingen vielen me toch op in het nieuws. Allereerst onze Nederlandse betutteling die ook steeds meer terug te vinden is in woorden als: het zeilmeisje, de zeiljongens en dan onlangs de voetbalmoord. Elke gebeurtenis krijgt een woord waar we nog nooit van gehoord hadden of wat ook zomaar een nieuwe titel had kunnen zijn uit de Baantjers reeks ‘De Cock’ (wat ook weer slaat op het derde dat me opviel, het wordt zo duidelijk). En dan die discussie over welke trap nu de fatale trap was tegen die scheidsrechter. Maakt het nog wat uit welke trap het was en van wie? Al eens erover nagedacht dat al die trappen samen ook de dood veroorzaakt kunnen hebben? Nee, het was zo niet bedoeld… Tuurlijk niet, denk dat in veel gevallen de moord of de doodslag ten beginne zo niet bedoeld was.

Duidelijk is dat mensen tegenwoordig wel een erg kort lontje hebben en bij het minste of geringste er op los beuken en trappen. Waarom? Zo zag ik afgelopen week een documentaire over Amerkiaanse scholieren die gepest werden. Het nogal sullig uitziend knulletje David werd tijdens elke busrit van en naar school met pennen gestoken, geslagen en uitgescholden. De chauffeuse zag het in haar achteruitkijkspiegel en deed alsof haar neus bloedde. Ik voelde mijn lontje ook korter worden bij het zien van deze beelden. Maar weet je, die David wordt later vast een superknappe jongen met een goede baan (als hij tenminste zijn trauma kan verwerken) en die dikke rotzak die hem het meest pestte komt vast niet verder dan een carrière in de bajes, maar dan achter de tralies. Bajesrotjoch…

Van kort lontje is het maar een kleine stap naar korte plasbuis (nu wordt De Cock met c.o.c.k ook duidelijk). Er is een project gestart met verschillende geurtjes in liften om de urinegeur te verdrijven. Middels een enquête kunnen mensen dan aangeven welke geur het best bevalt. Of beter gezegd: welke geur je in de waan laat dat er niet geürineerd is. Persoonlijk denk ik dat bijna alles beter is dan een urinegeur maar dat neemt niet weg dat het toch onprettig voelt als je weet dat in die lift overal urinesporen kunnen zijn. Onder je schoenzolen, knopje deur dicht, knopje naar boven of beneden… om maar wat voorbeelden te noemen. Vanwege rugpijn onlangs ook de lift in ons voorlopige maankwartierstation genomen en ook daar hing die pislucht. Gemakshalve ga ik dan toch maar ervan uit dat in het algemeen mannen in liften plassen. Op het station is er maar een verdieping en dat redt je als vrouw niet in die tijd. En geloof me als DJ kan ik (uit pure noodzaak) best erg snel plassen, maar die ene verdieping… dat gaat zelfs mij niet lukken.

Maar waarom plassen in een lift? Is het een fetisj? Aan de plastabletten? Het betrapt willen worden? Waarom moet iemand zo nodig net in die paar seconden uitgerekend dáár plassen? Het duurt nog een paar jaar voordat het Waankwartier in volle glorie zal herrijzen aan onze skyline. In die tijd kan de urine zich flink in het metaal van de lift vreten en kan ik alleen maar hopen dat ik geen rugpijn meer krijg of erger: een been breek, de lift regelmatiger schoongemaakt wordt of dat het maankwartier esoterische maangeuren gaat verspreiden in de lift.

En probeer hier nu maar een passend muziekje bij te zoeken…

Article by DJ Kitty

DJ Kitty Vaste DJ van VJV Inpoet en het New Wave Café in de jaren tachtig/begin jaren negentig. Weet de meest obscure platen af te wisselen met toegankelijker werk en doet haar eretitel als vinylkoningin van Heerlen eer aan tijdens haar draaisessies in Poppodium Nieuwe Nor. Read 9 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    8 maart Stiff – Cultuurhuis, Heerlen 9 maart Open Podium – Café de Haas, Voerendaal Young Ellens, Freddy Modeira e.a. – Music Dome, Kerkrade 10 maart Rebels From Paradise, Bard – Gasterie De Fabel 12 maart AharQ Sessions: Etan Huijs – Café de Haas, Voerendaal Yasgur’s Farm – Cultuurhuis, Heerlen 14 maart Willie Heath Neal... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud