Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Fanfare St. Cecilia vangt Bocholtz in muziek

Foto-BNITBDWI


Het is dinsdagochtend. Ik struin willekeurig door wat foto’s van het afgelopen weekend. Een trots gevoel maakt zich meester van me. Kippenvel. Het “Bochésjeveul”. Fanfare St.Cecilia vierde in het weekend van 21 t/m 24 juni haar 110 jarig bestaan. 
Foto’s: George Deswijzen

1,5 Jaar geleden werd er gestart met de organisatie van het feest. Veel locals namen actief deel aan de verschillende commissies, om zo de gemeenschap en de vereniging een geweldige herinnering te bezorgen. Voor eventjes wordt alle rivaliteit tussen de talrijke verenigingen aan de kant geschoven en zet iedereen zich met ziel en zaligheid in. Ook dat is het Bochésjeveul. Iets voor een ander doen om daarna samen te genieten van het resultaat.

In ons dorp wordt er steen en been geklaagd over verdwijnende faciliteiten en het wegtrekken van de middenstand, maar één ding blijft fier overeind: het gemeenschapsgevoel. Elke avond heb ik vol trots om me heen gekeken en geconstateerd dat het Bochésjeveul er met de paplepel wordt ingegoten. Jong en oud gaan vrijdag compleet uit hun gaan bij La Fuente en Billy the Kit. Zaterdagavond wordt elk woord meegezongen door de 1800 aanwezigen bij het optreden van Brings. Zondag veel publiek bij de taptoe en de Slag bij Waterloo. En tenslotte een knaller van een Limburgse avond. Ook de jeugd, de senioren en de gehandicapten hebben hun eigen middag gehad.

Het zijn van die momenten dat alles op zijn plek valt. Je wil graag op tijd naar bed, maar het is zonde om eerder weg te gaan. En die gedachte leeft bij een heel groot deel van de mensen. Het Bochésjeveul helpt je over die dipjes heen. Geen Red Bull of andere rotzooi nodig, maar gewoon een schouderklop, samen een liedje zingen en om je heen kijken en zien hoe mensen zich vol overgave in het feestgedruis storten.

Een tentfeest in Bocholtz is veel meer dan een feest, maar het is een flinke klodder cement, die de mensen in dit dorp weer even samenhoudt. Het effect is van onschatbare waarde. De komende weken zullen de ervaringen weer uitgewisseld worden bij de supermarkt, de bakker en de kapper. Het brengt de mensen in het dorp weer korter bijelkaar en dat houdt het Bochésjeveul levend!

(Het feest ter ere van het 110-jarig bestaan van Fanfare St.Cecilia Bocholtz vond plaats van 21 t/m 24 juni 2013)

Foto-OP8LJ8ZN

Foto-CYXV7WDN

Foto-7XEV4LVK

Foto-8GKH7YJB

Foto-X4XH4WIM

 

Article by Barry Hodiamont

Barry Hodiamont No Music, No Life! Roda JC, Fanatiek popquizzer, DJ Saurus, Bocholtz. Read 26 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud