Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

For whom the bells toll

Dat iemand tot de ontdekking komt in een verkeerd lichaam te zitten kan ik wel begrijpen. En iedereen die alleen zo gelukkig kan zijn moet ook vooral zijn of haar pad kiezen in het leven.

Maar wat heeft die  Bradley Manning een vreemd moment gekozen om daarmee naar buiten te komen. Staat ie voor het gerecht en dan opeens dit… Wat voegt het toe? Mogelijk zijn vrouwen impusiever? Het is trouwens een geluk dat ie niet net als Edward Snowden vluchtte naar Rusland. Onze macho man Poetin had er wel raad mee geweten.

Ik zit me trouwens echt af te vragen hoe hij denkt dat voor elkaar te krijgen, hij gaat immers niet voor 35 jaar (hij kan wel met een beetje geluk eerder vrij komen, maar toch) naar een beauty farm. Neem toch niet aan, dat hij die operaties en alles wat daarbij hoort kan ondergaan als die in de gevangenis zit. En jarenlang aan de vrouwelijke hormonen en dan in een mannengevangenis zitten… lijkt me ook geen fijn idee. Zeker niet in Amerika. Die straf die hij opgelegd kreeg is ook echt volgens Amerikaanse proporties.

Enerzijds leven we in een maatschappij waar iedereen vooral aangespoord wordt anderen aan te geven. Bel anoniem! Waarschijnlijk hebben ze het Klokkenluiders genoemd, omdat er nog maar zo zelden klokken luiden. Zelfs op je werk voeren ze dit soort campagnes… vooral lekker klikken als je misstanden ziet. Maar ik denk dat na WikiLeaks en nu dit weer, mensen echt niet meer zo snel hun bek opentrekken. Vooral niet in Rusland trouwens. Die Poetin is toch ook helemaal van de pot gerukt (figuurlijk) met zijn vreemde regels over homoseksualiteit. Waar is die man bang voor? Mensen het zwijgen opleggen moet ook maar eens strafbaar gesteld worden.

En dan hebben we nog de dames van Pussy Riot. Oké, je moet natuurlijk niet in een kerk met een gekleurde bivakmuts op rare dingen zingen. Alhoewel? Of al die kerkse liederen zo normaal zijn is ook maar de vraag. Maar om de dames dan zo te straffen en vooral monddood te maken vind ik een uiterst akelige ontwikkeling.

Laatst las ik dat iemand in Amerika drie keer levenslang kreeg én 1000 jaar. Volgens mij is 1000 jaar ook wel voldoende, toch? Zonder flauwekul; daar is blijkbaar geen cellentekort. Hoe moet ik me dat voorstellen? Iemand gaat maar een keer dood (er zijn wel eens uitzonderingen). Wat doen ze dan met dat lijk? Stel hij wordt 80, moet dat lijk dan nog eens 160 jaar in de cel blijven liggen? En als dat achter de rug is…  Nog eens 1000 jaar? Kun je beter in Nederland wonen. Als je hier iemand vermoordt, sta je met je goed gedrag zo weer buiten.

En dan heb je nog die machtsmisbruikende viespeuken Berlusconi en Strauss-Kahn. Beiden klein van stuk maar met een libido van 20 cm in erectie (they wish), lange leve viagra! Dat soort mensen worden keer op keer betrapt op hun seksuele uitspattingen en komen er altijd weer mee weg. Arme Berlusconi, zal ook wel een plastische chirurg aan huis willen als ie huisarrest krijgt. Dat worden flink wat bunga bunga-feestjes in huize Berlusconi.

Ondertussen zijn in Nederland een tijdje geleden de gemoederen hoog opgelopen over een lelijk, vet mormel dat op een klein paardje zat. Uiteindelijk was het meer een soort van SM-sekte die paardjes misbruikte voor een nogal vreemd soort rijgedrag. En dan heb ik me netjes uitgedrukt. Nee, de paardjes maken het goed… Rot toch op mafkezen! En het ergste zijn die idioten die dit soort filmpjes kopen en er opgewonden van raken (neem ik aan). Nee, my little pony heeft opeens een hele andere betekenis gekregen in Nederland.

Tja, die wat doen waartoe ze aangespoord (?) worden gaan jarenlang de bak in. Net als mensen die voor hun mening uitkomen. En de echte viespeuken?

Article by DJ Kitty

DJ Kitty Vaste DJ van VJV Inpoet en het New Wave Café in de jaren tachtig/begin jaren negentig. Weet de meest obscure platen af te wisselen met toegankelijker werk en doet haar eretitel als vinylkoningin van Heerlen eer aan tijdens haar draaisessies in Poppodium Nieuwe Nor. Read 9 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    7 juni Andy Summers – Parkstad Limburg Theater, Heerlen Smokebomb, Ammo, Point Break – Bluff, Heerlen 8-9-10 juni Pinkpop: The Cure, Fleetwood Mac, Mumford & Sons, Mt. Atlas e.a. – Megaland, Landgraaf 8 juni Stef Bos – Limburgzaal, Heerlen Open Podium – Café de Haas, Voerendaal Like A Rolling Stone – Klaver 4, Brunssum Liberty:... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud