Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Bergfilmprijzen bij Dutch Mountains Film Festival

DMFF2014

Tijdens de vierde editie van het Dutch Mountains Film Festival in Heerlen, worden voor het eerst internationale bergfilmprijzen uitgereikt. De ‘grand prix’, de Dutch Mountain Film Festival Award, gaat naar de meest originele korte bergfilm. De organisatie hoopt vooral op inzendingen van jonge schrijvers en filmmakers uit de regio voor de scenarioprijs. Foto: Paul Lahaye

Daarnaast worden er een aanmoedigingsprijs voor nieuw, jong talent en een award voor het beste scenario uitgereikt. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Dutch Mountain Film Festival, op zaterdag 8 februari 2014.

Het filmprogramma van het Dutch Mountain Film Festival (DMFF) bestaat vanaf komende editie uit twee delen. DMFF toont in de eerste plaats een uitgelezen programma van artistieke en historische bergfilms. Daarnaast zal een selectie te zien zijn van de inzendingen voor de DMFF Award en de aanmoedigingsprijs van de DMFF Filmcompetitie. Ook de prijsuitreiking vindt plaats tijdens het DMFF, op zaterdag 8 februari 2014. Naast de DMFF Award krijgt de winnaar een bedrag van € 1.500. Aan de aanmoedigingsprijs voor de beste bergfilmdebutant is een bedrag van € 1.000 verbonden. Filmmakers kunnen tot 31 december 2013 hun bergfilm inzenden voor de DMFF Filmcompetitie.

De vakjury van film- en bergsportprofessionals huldigt tijdens het DMFF ook de winnaar van de DMFF Scenariowedstrijd. Deze prijs gaat naar het beste scenario voor een film die speelt met het uitzicht van een berg in de Euregio Maas-Rijn. Uit de inzendingen voor dit onderdeel van de DMFF Filmcompetitie zal de jury drie scenario’s nomineren. Tijdens het DMFF komen de genomineerden hun scenario toelichten voor jury en publiek. Op basis van het oordeel van zowel het publiek als de jury wordt de winnaar bekendgemaakt. De DMFF filmprijs voor het beste scenario bestaat uit een bedrag van € 500 en ondersteuning bij de realisatie van de bergfilm.

Het Dutch Mountain Film Festival is het enige internationale bergfilmfestival in Noord-West-Europa en wordt van 7 tot en met 9 februari 2014 in Heerlen georganiseerd door Stichting Moving Mountains in samenwerking met Filmhuis de Spiegel, Parkstad Limburg Theaters, Snowworld Landgraaf, Nederlandse en Duitse bergsportvereniging (NKBV, DAV) Op Pad, VVV Zuid-Limburg en gemeente Heerlen. Meer info vind je hier.

Article by Administrator

Ik schrijf geen artikelen, maar onderhoud enkel de website! Read 66 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud