Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Belastingdienst krijgt Concurrentie!

Marktwerking, omdat het toch echt leuker kan.

Leuker kunnen ze het niet maken, onze vrienden van de belastingdienst. En dat is niet omdat het al hilarisch is. Makkerlijker kan wel, zeggen ze zelf.

Nou da’s mooi. Dus is het in ieder geval eenvoudig. Dat zou je denken totdat je leest dat meer dan 700.000 belastingaanslagen verkeerd verwerkt zijn. Of totdat je leest dat de belastingdienst honderden miljoenen euro’s per jaar weggooit aan ICT-projecten die door slecht management allemaal mislukken. Mochten er nog optimisten zijn, dan zou ik zeggen bel de belastingdienst eens op voor een minder voor de hand liggende vraag. Wanneer je na 6 telefoontjes en 4 uur in de wachtrij eindelijk een echte werknemer aan de lijn hebt, krijg je het benauwd van de zinloze antwoorden en de doorverwijzingen naar websites, brochures en meer van dat soort zaken. Nog een aardig voorbeeld. Maak maar eens 2 maanden na elkaar met hetzelfde kenmerk geld over: alle systemen op tilt en opgelegde boetes zijn het gevolg.

Onze wereldvreemde regering en de 150 kamerleden onder de Haagse stolp zijn het hier natuurlijk niet mee eens. Immers, alle 30.000 werknemers van de belastingdienst (uitzendkrachten, de nieuwe UWV-ers en gedetacheerden niet meegeteld ) staan klaar om ons te helpen.

30.000 werknemers. Wacht even. De kosten van al die mensen, dus loon + werkplek + PC + gebouwen + pensioen- en ziektekostenpremies en dergelijke, bedragen ongeveer 70.000 euro per jaar. Dat betekent dat de belastingdienst ons allemaal 2.100.000.000 euro per jaar kost. Daar komt bij dat zij jaarlijks honderden miljoenen euros besteden aan ICT-projecten die doorgaans mislukken, voornamelijk door dure en slechte aanbestedingen en door slecht management van de belastingdienst zelf.

Dus, 30.000 werknemers en 2.100.000.000 euro per jaar levert ons een berg problemen, irritatie en wachttijden. Daar komt bij dat dit alles bestaat om ons burgers geld afhandig maakt. Wie beseft dat de belastingdienst al vele miljoenen heeft geïnvesteerd om de organisatie te verbeteren en tevens beseft dat dit allemaal niet echt veel opgeleverd heeft, wordt wellicht depressief hiervan.

Voor alle ontevreden mensen gloort er nu echter hoop.

Na jarenlang te hebben geklaagd, besloten een drietal burgers de handschoen op te pakken en zelf het probleem grondig op te lossen. Naar goed voorbeeld uit ambtenarenland hebben deze drie een stuurgroep-concept-projectbeschouwings-commissie in het leven geroepen. En de uitkomst mag er zijn.

Eerst de credits. De drie personen zijn Ted Pierik, Monica Dols en ondergetekende.

Daar waar marktwerking de gezondheidszorg, de spoorwegen, het energiebestel en de UWV-achtigen tot trage slecht functionerende instituten heeft gemaakt, zal het ons belastingstelsel grondig genezen. Onze oplossing:

Wij richten een concurrerende belastingdienst op!
U hoort het goed. Voortaan bent u niet meer gebonden aan de bestaande belastingdienst. U kunt kiezen bij welke belastingdienst u wilt aankloppen.

Wij kunnen volstaan met minder dan 10% van het personeelsbestand. Wij weten de ICT-problemen daadwerkelijk op te lossen, en dat voor slecht 1 miljoen ipv 500 miljoen euro’s. Ons belastingsysteem is zo kinderlijk eenvoudig en transparant, dat een hulplijn overbodig is, wat opnieuw geld bespaart. En aangezien we met virtuele kantoren werken voor ons kleine personeelsbestand, besparen wij ook nog eens karrevrachten geld aan gebouwen, PC’s, koffieautomaten en buro’s.

Bij ons hoeft u dus slechts de helft van de normale belasting te betalen!

Dit laatste zal ik nog even herhalen:

Bij ons hoeft u dus slechts de helft van de normale belasting te betalen!
Dit voordeel is zo overduidelijk dat wij bovendien geen geld uit hoeven te geven aan reclamecampagnes die niemand geloofd. En jawel, ook dat bespaart weer geld.

Onze slogan luidt dan ook:

Wilt u meer weten, stuur een mail naar de Afgrond-redactie.

Article by Roger Dols

Roger Dols Asatru . Consultant . Kennismanagement . Runen . Projectmanagement . ICT . Schrijver . Innovator . Instrumentalist . Nietzsche . Euregio Maas-Rijn . Thymos . Co-creatie . Noordse bossen . Wardruna . Hofstadter . Kenniseconomie . Bismarck . Koffie . Franse kaas . Noordse Germaanse Mythologie Roger Dols tagged this post with: , , Read 28 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda [UNDER CONSTRUCTION]
    28 SEPTEMBER Double Axe – Cultuurhuis, Heerlen 1 OKTOBER Kerri Powers, Damiën van Elburg – Parkstad Limburg Theater, Heerlen  The Black Stars – Cultuurhuis, Heerlen 2 OKTOBER Riptide – Parkstad Limburg Theater, Kerkrade A Tribute To David Bowie – Cultuurhuis, Heerlen 3 OKTOBER Mercy John – Parkstad Limburg Theater, Heerlen 9 OKTOBER Lesoir, Throat Of... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud