Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Sheila E, vlinder in Heerlen

04W3A0439k

Wanneer we de zaal inlopen en vooraan gaan staan, kijk ik tijdens het wachten om me heen. Het is behoorlijk druk. Het publiek is voornamelijk 40+. Niet zo vreemd want de bekende hitjes ‘A Love Bizarre’ en  ‘Glamorous Life’ kwamen uit in 1985. Foto’s: René Bradwolff 

Sheila Escovedo is een multi-artiest. Als klein meisje kreeg ze het musiceren met de paplepel ingegoten. Eind jaren ’70 trad ze al op, samen met haar vader. Tijdens één van deze concerten ontmoette ze Prince. Hij was in een klap verliefd op deze bijzonder getalenteerde vrouw en wilde haar graag in zijn eigen band. Een tijdje later was Sheila E samen met haar vader in de studio voor opnames. In de studio daarnaast nam Prince zijn album ‘Purple Rain’ op. Het bleek een magische dag want hier begon Sheila’s samenwerking met Prince. Andere grootheden waar ze voor en na die tijd mee samenwerkte zijn onder anderen Ringo Starr, Marvin Gaye, Beyoncé,  Herbie Hancock, Diana Ross, Lionel Richie, Gloria Estefan, George Duke en Josh Stone .

4W3A0223k

Sheila vertelt daarover tijdens haar show in Heerlen. Ook laat ze weten dat haar huidige band speelde met Carlos Santana. Dat is ook te horen. We krijgen van de gitarist een lekkere solo die inderdaad erg als Santana klinkt. Het nummer ‘Lovely Day’ wordt opgedragen aan haar vader; een vrolijk catchy nummer.
Escovedo is tijdens de show een en al energie. Ze danst over het podium en steekt iedereen aan met haar betoverende presentatie. We mogen niet vergeten dat deze dame al bijna 60 jaar is maar haar jeugdigheid van geest doet je anders geloven.

Na opkomst volgen al vrij snel de bekende drumsolo’s, gecombineerd met de saxofonist en later saxofonisten. Want na twee nummers stelt Sheila E haar special guest voor aan het publiek en wordt onze eigen Candy Dulfer toegevoegd aan deze al waanzinnig goede band. Het samenspel tussen de twee saxofonisten is heerlijk om naar te luisteren maar ook om naar te kijken. Er word gedanst op funky, latin, salsa en jazzy sounds maar er is meer. Sheila  zingt, Sheila rapt,  Sheila drumt, Sheila danst, Sheila speelt gitaar…

4W3A0391k

Na ongeveer een uur neemt ze even de tijd om een praatje te maken met het publiek en laat ze weten dat ze nog één droom heeft: rockartiest zijn. Ze grijpt een gitaar en verrast het publiek op het balkon. Sheila loopt spelend tussen het balkonpubliek door en geeft een blazende rockshow. Wat een coole chick. Ze vertelt ook over haar boek ‘The Beat Of My Own Drum’ waarin ze openhartig over haar leven schrijft en speelt veel met het publiek. Ze is zoveel meer dan alleen een muzikant. Ze straalt veel kracht uit en neemt je mee in haar vibe. Ook laat ze twee jonge meiden het podium opkomen om mee te drummen.

De show van anderhalf uur vliegt voorbij en is geen enkel moment saai. Sheila E is een artiest in hart en nieren die haar koosnaam ‘the butterfly’ eer aan doet. Een heerlijk enthousiast mens met meerdere talenten en twee dromen als klein kind: astronaut worden en een gouden medaille winnen op de olympische spelen. Die medaille won ze niet, maar daarvoor in de plaats kreeg ze wel een gouden plaat. En terecht!

Het was een mooie avond in het Parkstad Limburg Theater.

Sheila E speelde op vrijdag 3 april met special guest Candy Dulfer in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

4W3A0151k

Article by Lidia Carreno

Lidia Carreno Nieuwsgierig naar veel. Groot muziekliefhebber. Houdt van expressieve, creatieve mensen en situaties. Verbetert graag de wereld. Schrijft gevoelig met een ouderwetse pen. Cynisme is een manier van overleven. Liefde zie je overal! Keep on Rocking in a free world. Read 28 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud