Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

July Talk zorgt voor een sexy en rockend paasfeest

4W3A1318k

Een kleine honderd concertgangers waren op eerste paasdag getuige van een korte, maar zeer overtuigende, show van July Talk. De Canadese groep moest voor de derde keer in 24 uur aantreden voor een show. Na het nachtelijke optreden in Paradiso en de middagshow op Paaspop in Schijndel werd in de Oefenbunker het toetje geserveerd. En dat toetje smaakte naar meerFoto’s: René Bradwolff

Een vermoeid ogende band betreedt om 21.15 uur het podium. Niet raar als je bedenkt dat de band al twee shows en flink wat kilometers achter de rug heeft. Zangeres (en Carice van Houten look-a-like) Leah Fay heeft een kopje citroenthee met honing in haar handen en de stem van zanger Peter Dreimanis klinkt nog meer naar schuurpapier dan gewoonlijk. Het begin van de set is dan ook redelijk voorzichtig, maar na 2 nummers is de band blijkbaar opgewarmd en gaat de rem eraf.

4W3A1205k

Er wordt een flinke scheut wodka in de citroenthee geschonken (goed tegen diarree en een gebroken hart, volgens zangeres Leah) en het publiek wordt opgeroepen tot het bouwen van een feestje. De focus is vooral gericht op de twee frontmensen, die elkaar uitstekend aanvullen qua zang en daarnaast ook een sexy performance neerzetten. Het contact met het publiek wordt veelvuldig opgezocht (ook in fysieke zin van het woord). Je zou dus bijna vergeten dat er ook nog een uitstekende band omheen staat te spelen. Een strakke bassist, een technisch begaafde gitarist en een prima drummer maken July Talk compleet.

4W3A1116k

De old-school rock ‘n roll sound komt live iets minder naar voren dan op het album, maar dat vindt niemand van de aanwezigen een probleem. De band speelt strak en heeft er duidelijk zin in. In Canada speelt de band inmiddels al in de grotere zalen en hebben ze een uitstekende live-reputatie opgebouwd. Deze reputatie kunnen we bij dezen ook volmondig bevestigen. Als deze energie naar buiten komt, terwijl je je derde show in 24 uur neerzet, dan mag je zeker benieuwd zijn naar de fitte versie van July Talk. Een hele dikke voldoende voor 50 minuten prima muziek en een uiterst vermakelijke show.

July Talk speelde op 5 april in de Oefenbunker te Landgraaf.

4W3A1035k

 

 

Article by Barry Hodiamont

Barry Hodiamont No Music, No Life! Roda JC, Fanatiek popquizzer, DJ Saurus, Bocholtz. Barry Hodiamont tagged this post with: , , Read 29 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud