Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

No Sweat, zweethandjes gegarandeerd!

the-generating-company_2

Ze verdwijnen maar niet, welke gekke bek ik er ook bij trek. Ik ontspan mijn gezicht, trek mijn mond wagenwijd open en knijp mijn ogen bijna dicht. En ik zweer erbij… gisteren waren ze er ├ęcht nog niet; de ik-ben-onder-de-indruk-rimpels op mijn voorhoofd. Eigenlijk best logisch, want tot voor gisteren had ik No Sweat van The Generating Company nog niet gezien.

Ik heb zowaar op elke centimeter van mijn stoel gezeten. Voor aanvang lekker achterover hangend tot rechtop zittend toen de show begon, tot op het puntje van mijn stoel tijdens de meest waanzinnige stunts die het internationale gezelschap van acht vrouwen voor ons neerzette. Ik was toeschouwer, een bewonderaar en onder de indruk van het verhaal, dat verdacht veel op mijn zomer van 2015 lijkt. Van verliefd worden tot een gebroken hart. Ik verlies mij dan weer prima in mijn werk maar de dames van The Generating Company sluiten zich op in huis en rollen, springen en dansen op de strijkplank. Ze worstelen met de kabels van het strijkijzer.

the-generating-company-uk_1

Vervolgens opgaan in nieuw gevonden vrijheid, kracht en ook wel een soort macht van onverschilligheid en geen pijn meer voelen. Alcohol, dansen en flirten. De randjes opzoeken en je gewild voelen. Maar uiteindelijk verliest ook dat zijn charmes en keert de rust weer terug in het leven. Je leert jezelf weer opnieuw kennen en komt terug als je krachtige zelf. Maar wel sterker en wijzer dan ooit tevoren.

De vertolking van deze levensfase vol herkenbare emoties, in combinatie met de meest gewaagde acrobatische stunts door vrouwen met hoge hakken en fleurige jurkjes, maakte dat ik de hele avond op het puntje van mijn stoel heb gezeten. Ik werd weer helemaal ‘zen’ bij de hypnotiserende slotact van de Braziliaanse dame die mij, als ik er aan terugdenk, nog steeds kippenvel bezorgt. Sensueel over het podium zwevend in een reuze hoepel.

the-generating-company_3

Respect en een staande ovatie voor het internationale gezelschap van The Generating Company, dat vele mensen in de zaal van de nodige zweethandjes voorzag. Een aanrader voor jong en oud!

The Generating Company speelde haar voorstelling No Sweat op 18 november jl. in het Parkstad Limburg Theater te Heerlen. Foto’s: The Generating Company

Article by Simone van der Sleen

Simone van der Sleen Hardlopen, wijn drinken en genieten van veel muziek, theater en dans! En hoe ik dit allemaal ervaar? Dat lees je hier met een vleugje sarcasme, humor en een beetje leedvermaak. Read 43 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud