Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Le Butcherettes en Piquet, girlpower van de bovenste plank

5P2A9653

Twee dames voerden zaterdag het hoogste woord op het podium van de Oefenbunker. Lien Moris en Teri Gender Bender gaven het begrip girlpower een nieuwe dimensie.  Foto’s: Sascha Teschner

De avond wordt geopend door de Belgisch-Limburgse band Piquet. De band rondom zangeres Lien Moris staat op het randje van een doorbraak in eigen land maar heeft ook al verschillende optredens in Nederland achter de rug. Het geluid van de band is niet in een hokje te vangen. Soms sfeervol en zelfs een beetje zweverig. Op andere momenten wordt je weggeblazen door stevig gitaarwerk.

5P2A9359

De teksten zijn Nederlandstalig maar vrijwel onverstaanbaar, vanwege de bewuste galm in de geluidsinstelling van de microfoon. Daardoor krijgt het geheel een lekkere, vreemde vibe. De lieflijke zang past wat dat betreft soms niet bij de muziek maar dat is ook het sterke punt van de band. Muziek hoeft niet altijd logisch te zijn. Een uitstekende drummer en twee prima gitaristen maken het geheel compleet. De set is goed opgebouwd en eindigt in een muur van gitaar en drums. Rest nog de vraag van zangeres Lien… Willen we nog een keer op date na deze eerste afspraak? Het antwoord: Ja, we willen!

Tijdens het optreden van Piquet staat een klein Mexicaans meisje (met een leuke muts) naast me enigszins verlegen mee te bewegen op de muziek. Een kwartier later komt datzelfde meisje als een ware vamp het podium op in haar rode jurk en met een angstaanjagende blik. Landgraaf maakt deze avond kennis met Teri Gender Bender en haar band Le Butcherettes. Girlpower in een punkjasje.

5P2A9487

De band heeft inmiddels al samengewerkt met beroemdheden als Iggy Pop, John Frusciante en Henry Rollins en wist Omar Rodriguez (Mars Volta) als producer te strikken. De set bestaat vooral uit nummers van het nieuwe album A Raw Youth. De sound is lekker straight. Een pot punkrock met af en toe een uitstapje naar een soort 80’s synthesizersound. Drummer Chris Common weet zijn drumstel goed in het zweet te werken en zweept daarmee ook de flamboyante zangeres op.

Frontvrouw Teri Gender Bender maakt er echt een showtje van op het podium en verliest daarbij de muzikale kant niet uit het oog. Zij gaat helemaal op in haar muziek en weet daarbij ook het publiek nog te bespelen. Regelmatig heb je het gevoel dat ze recht door je heen kijkt en dat zorgt nogal voor een ongemakkelijk gevoel. Wegkijken is echter geen optie. De nummers zijn afwisselend en klinken live prima. Na een dik uur wordt het publiek uitvoerig bedankt en vliegen de T-shirts en cd’s als warme broodjes over de toonbank.

Girlpower heeft zojuist een nieuw boegbeeld gekregen. Fuck de Spice Girls! Muchos Gracias Butcherettes!

Le Butcherettes en Piquet speelden op 21 november jl. in de Oefenbunker, Landgraaf.

 

 

 

 

Article by Barry Hodiamont

Barry Hodiamont No Music, No Life! Roda JC, Fanatiek popquizzer, DJ Saurus, Bocholtz. Barry Hodiamont tagged this post with: , , Read 26 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud