Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Thad, Ted en Tim

DSCF3853k

Een week, twee avonden en drie onvergetelijke optredens. Van jazz en blues tot Latin en salsa met een vleugje pop en reggae. En dat allemaal in de knusse setting van het Cultuurhuis in Heerlen. Buiten is het koud, ijzig koud zelfs. Maar binnen is het heerlijk warm en de sfeervolle kaarsjes op tafel met de muziek van Thad en Ted op deze dinsdagavond, maakt dat ik de ijzige kou buiten al heel snel vergeten ben. Foto’s: René Bradwolff

Het optreden van Ted Russel Kamp is voor mij een kleine verrassing. Een aangename en zeer welkome verrassing. Ted is een singer-songwriter die zichzelf op de gitaar maar ook op de basgitaar begeleidt. Zijn uithalen bezorgen mij elke keer weer kippenvel door dat rauwe randje wat hij heeft. Zijn 45 minuten durende optreden doet mij op een wolk over de muzikale klanken van California, Tennessee en Nashville zweven. Nice to meet you Ted!

Na een korte pauze klimt Thad Beckman met zijn gitaar op het podium. Zijn openingsnummer Buckets of Rain wordt zeer toepasselijk opgedragen aan Nederland. Volgens Thad regent het hier namelijk meer dan in Texas. Hij gaat verder met nummers over tequila, nieuwjaar en ruzies tussen hem en zijn ex-vrouw. Stuk voor stuk brengt hij zijn nummers met een bluesy en folky geluid prachtig ten gehore. Even vergeet ik de kou en de regen buiten en waan ik mij in het zonnige zuidelijke Texas.

Wanneer Thad een poging doet om het publiek mee te laten zingen met één van zijn nummers, krommen mijn tenen een klein beetje. Het publiek, met een gemiddeld leeftijd van een pensioengerechtigde, werkt niet echt mee. Men komt niet los, zelfs niet bij de verschillende pogingen van Thad om het publiek te betrekken bij zijn vele humorvolle verhalen. Maar gelukkig komt zijn muziek wel goed over. En daarmee is mijn eerste kennismaking met Thad een groot succes.

4W3A5163k

Twee dagen later wandel ik weer het Cultuurhuis binnen. Dit keer om te zwijmelen met Tim Paters en het Jazz Quartet “Ad Hoc”. Met Tim Paters op sax tenor en gouden fluit, Ron Wijnands op gitaar, Wim Kleinen op contrabas en Bart Spits op de percussie. Een optreden met diverse muziekstijlen als jazz tot latin en zelfs een vleugje reggae met het nummer Killing Me Softly van Roberta Flack uit 1973, maken het wederom een heerlijke avond in het nu ietwat lege Cultuurhuis.

Bij het nummer Cantaloupe Island zit ik heerlijk mee te swingen en merk dat ik de ‘Yeah’s’ en de ‘Whooh’s’ zelf hardop meezing. In het 25-koppig publiek zit een man die in zijn eigen ‘bubbel’ zit en heerlijk op de verschillende nummers mee swingt. Geen gêne, geen remming maar gewoon 100% genieten van het spektakel op het podium. Want dat was het! Een genot voor het oog en oor om Tim Paters en het Jazz Quartet “Ad Hoc” te zien optreden.

Thad, Ted en Tim speelden op 26 en 28 april jl. In Cultuurhuis Heerlen.

Article by Simone van der Sleen

Simone van der Sleen Hardlopen, wijn drinken en genieten van veel muziek, theater en dans! En hoe ik dit allemaal ervaar? Dat lees je hier met een vleugje sarcasme, humor en een beetje leedvermaak. Read 41 articles by


Luister ook naar DE AFGROND op de radio. Iedere maandag en woensdag tussen 22.00 en 23.00 uur op RTV PARKSTAD. Op 89.2 FM of via deze live stream.

RSS Parkstad Popstad

  • Parkstad Popstad Concertagenda
    13 maart Waylon – Limburgzaal, Heerlen Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Vicious Rumours, Disquiet – Oefenbunker, Landgraaf Invictus, Reyner, Last Day On Earth – Bluff, Heerlen Chaotic Hostility, MBK e.a. – Nieuwe Nor, Heerlen 14 maart Rowwen Hèze – Theater, Kerkrade Southern Blues Night: John Primer e.a. Parkstad Limburg Theater, Heerlen Open Podium – Café... […]

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud