Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Op ‘fietstocht’ door Schotland in de Fietstempel

Het is alweer de tweede editie van de whiskeyproeverij die de Fietstempel in Heerlen organiseert op 21 april. Voordat ik de voordeur van de Fietstempel binnenloop, wacht ik toch even buiten. Ik app mijn vrienden grappend: “Ik sta nog voor de deur, ik durf de mancave niet alleen naar binnen”. Want laten we eerlijk zijn, dat is de Fietstempel natuurlijk wel. Als mijn vrienden gearriveerd zijn lopen we naar binnen, en daar verwelkomt ons heerlijke blues muziek van een livebandje dat in de hoek van de winkel zit…

a5b071bf-dd57-476c-8114-9267f290b8f8 (1)

“De rolluiken gaan dicht!”. In Heerlen moet je soms best wel creatief zijn als ondernemer om bepaalde dingen voor elkaar te krijgen, legt Carlo daarover later uit. De whiskeyproeverij zelf wordt georganiseerd door The Elements of Whiskey, het Limburgse bedrijf van whiskey liefhebber Max en zijn partner Lucia. Voor deze avond is hij zelfs gehuld in een volledig Schots outfit. De vraag die iedere man die een Schotse kilt draagt gesteld wordt, wordt in de Fietstempel natuurlijk ook gesteld. Het antwoord daarop blijft ons schuldig, want de vraag wordt vakkundig weggewimpeld door Max.

Dat Max een echte whiskey nerd is en daarom een vakman, blijkt. Hij neemt ons aan de hand van 6 whiskeys mee door de Schotse hooglanden. De interessante weetjes vliegen me om de oren. Zo vertelt hij bijvoorbeeld dat aan de binnenkant van een doos van een van de geproefde whiskeys een hondje staat, omdat die altijd bij de stokerij kwam bedelen. Ook leer ik veel over vaten. Ik had notities moeten maken, want bijster veel van Max zijn interessante verhaal is niet bij me blijven plakken. Ontelbare grapjes van Max, whiskeys uit Schotland en liedjes van de band later heeft iedereen het steeds meer   naar zijn zin.

9320e54c-85ab-4b44-97fc-f25a08d763b3

Dat doet Carlo toch maar goed, dat multifunctionele gebruik van de Fietstempel. Het is niet zomaar een bij elkaar gezochte combinatie van activiteiten die zich op deze locatie afspeelt. Het is een goed gecureerd samenraapsel van kleding, fietsen, hoeden, goodies en activiteiten die deze mancave invult.  Toch voel ik me als vrouw met een glanzend groen jurkje en kralentasje in mijn hand hier ook thuis. Of ik er de volgende keer weer bij ben, vraagt Carlo als we naar buiten lopen. Volmondig zeg ik ja.

Zet jij 9 juni ook alvast in je agenda? Dan vind namelijk de volgende whiskeyproeverij plaats, waar we worden meegenomen in de wereld van de Ierse whiskeys.

Article by Anne van Dun

Anne van Dun Thinks pineapple belongs on pizza / Dopamine dressing through life / Handyman at Tengelwerk / Heerlen Read 1 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud