Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Spelen onder Stroom

Ik kreeg zaterdagavond een sms-je van fotograaf Rene Bradwolff: je moet echt even naar het Pancratiusplein komen. Hele leuke band, maken muziek met bliksem.

Dit was genoeg om mij te triggeren en richting centrum te laten lopen.
Op het plein zag ik allerlei instrumenten staan en binnen een vierkant van hekken liepen mensen in laborantenjasjes en overals.

Er werd omgeroepen dat de band over vijf minuten weer zou starten en dus posteerde ik me vooraan bij een hek.
De band stelde zichzelf voor als Arcattack uit Texas. En zij hadden twee enorme toestellen meegenomen die ze Tesla Coils noemden.
Deze toestellen veroorzaakten stroomstoten van samen 1 miljoen volt. En deze stroom maakte de muziek.
Een laborantenman en een man in gekooide schoenen startten met de muziek. Vanuit een keyboard klonken elektronische klanken die sterk deden denken aan het doctor Who tijdperk. De bliksem schoot door de lucht. Twee tactisch geplaatste hekken zorgden voor de geleiding van deze bliksemflitsen cq stroomstoten.
Na drie nummers, waarbij er tussendoor met een flinke dosis humor verteld werd, kwamen de overalmannen in actie. Een nam het keyboard voor zijn rekening en de ander een gitaar.
Daarmee speelden ze nogmaals drie elektronische nummers.
In de tussentijd werd de gekooide schoenenman een compleet ijzeren pak aangemeten. Nu ben ik iemand die graag naar middeleeuwse feesten ga en dus heb ik al bendes maliënkolders gezien. Echter, dit was de eerste keer dat ik een maliënkolder in broekmodel zag.

Een soort driekwartbroek van ijzeren ringetjes. Daar kwam nog een hemd overheen die de man bedekte tot over zijn hoofd. Er volgde nog ijzeren handschoenen en toen was het compleet. De ijzeren man klom op een verhoging tussen de Tesla Coils en toen de muziek startte dirigeerde hij de stroom. Het was een heel vreemd gezicht. Komisch maar ook fascinerend.
Na afloop was er de mogelijkheid tot het kopen van een shirt met daarop de bouwtekeningen van de Tesla Coils. Of, je kon een geweldige kitsch poster kopen voor maar 3 euro.

Spelen met stroom, wie heeft er nooit van gedroomd.

Article by Monica Dols

Monica Dols Dieren, kinderfeestjes, cultuurhuisheerlen, evenementen, creatieve dingen bedenken, positief, organiseren. Monica Dols tagged this post with: , , , Read 132 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud