Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Halloweentocht

Afgelopen zaterdag vond voor het derde opeenvolgende jaar de Halloweentocht plaats in het Schutterspark in Brunssum. Tekst: David Doelen / Foto’s: Anita Hondong

Acht uur ’s avonds stond ik voor het Schutterspark. Ik wist van te voren dat de meeste lantaarnpalen uit zouden zijn – dit om de onheilspellende sfeer te verhogen. Ik verplaatste mezelf van een onverlichte parkeerplaats, via de verharde paden van een vrijwel compleet verduisterd park, naar het centrale verzamelpunt.

Hier begroette ik de rest van de groep en maakten wij kennis met de reporter en cameraman van FreshForward TV die ons hebben gevolgd voor een item. Na een kwartiertje wachten, kreeg onze groep een routebeschrijving overhandigd en werd het startsein gegeven. Ietwat twijfelend liepen wij naar het beginpunt. Achter mij hoorde ik iemand fluisteren “Ik wil niet…”

Aangekomen bij een poort gemaakt van boomstammen werden wij verwelkomt door een op het oog lief oud vrouwtje. Zij las een tekst voor over de oorsprong van Halloween en sloot af met de uhm geruststellende woorden “Hopelijk zien we jullie nog terug!”

Het eerste schrikmoment liet niet lang op zich wachten. Na slechts enkele meters werden wij al besprongen door een vrouw gekleed in een lang gewaad en met een bebloed gezicht. Dit versnelde het tempo van de groep wel iets. Gewapend met enkel het licht van de camera vervolgde wij de route.

Aan het einde van het vlakke stuk bos kom je bij een afsplitsing. Drie smalle paadjes die naar boven leiden.  Met de routebeschrijving bij de hand (!) kozen wij voor het linkse pad. U voelt het misschien al aankomen, dit was niet de juiste weg… Doornstruiken, modderplassen en geen ziel te bekennen. Bijna het plot van een B-Horrorfilm. Verbazingwekkend is er niemand gevallen en hadden wij allemaal signaal op onze telefoon ;-)

Eenmaal weer op de juiste route werden wij gedurende de rest van de tocht bijna non-stop belaagd door heksen, demonen, de Grim Reaper, de Butcher Sisters met de culinaire voorkeur voor mensenhersenen, een priester (stukje actualiteit), zombies, mensen met kettingzagen (Brunssum Chainsaw Massacre) etc. En dit allemaal in de setting van een koud en donker bos met gladde vlonderburgen (onbedoeld effect) en smalle, lang uitgestrekte paden. O.a. afgehakte hoofden en graven maakte deel uit van de aankleding.

Gevolgd worden door een cameraploeg betekende meerdere takes. Alle groepsleden werden vaak teruggeroepen en dan moest het schrikmoment nagebootst worden. Vergde een hoop acteerwerk van onze kant. Zucht, het leven van reality-sterren.

Het slotstuk van de tocht was de inmiddels beruchte rooktunnel waarin je geen hand voor ogen zag. Vastgeklampt aan de persoon voor je liep je stapje voor stapje door een gangenstelsel waar geen einde aan leek te komen en dat terwijl je van alle kanten vastgegrepen werd door ‘wezens’ in de mist – Geweldig gedaan! Wanneer je de tunnel doorlopen had, was de ongeveer één uur durende tocht ten einde. Opgelucht liepen we naar de verzamelplek waar je een gratis drankje mocht ophalen – keuze uit koffie, thee, warme chocomel… en ranja voor de stoere jongens! – en je als groep lekker kon nakletsen.

Wat mij betreft een zeer geslaagde avond waar humor en angst dicht bij elkaar lagen. Dank en complimenten aan de tientallen enthousiaste figuranten en aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze Halloweentocht. Volgend jaar weer!

(Halloweentocht – Zaterdag 3 november 2012)

Article by Administrator

Ik schrijf geen artikelen, maar onderhoud enkel de website! Read 66 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud