Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Rowwen Hèze – Geal

Wat kun je nog vertellen over Rowwen Hèze dat nog niet gezegd is? Waarschijnlijk niks. 27 Jaar muziek maken levert veel verhalen op. En veel muziek. Een tiental cd’s heeft de band al op haar naam staan. Nu is ze op tour voor haar laatste  nieuwe cd, ‘Geal’.

De gelijknamige single had ik al beluisterd op YouTube. Een vrolijk nummer met een leuke clip. En dus toog ik richting het theater in Heerlen om een optreden van deze tour bij te wonen. Even vreesde ik in een half lege Limburg zaal te belanden omdat er gelijktijdig Oad op Nuj gevierd werd in het centrum. Een gratis podium in het midden van de stad met een tal aan artiesten die het vasteloavendseizoen inluiden. Maar mijn angst bleek ongegrond. Er bleven nog genoeg liefhebbers van Rowwen Heze over.

Het optreden was goed. Heel goed. Je zag en hoorde de routine, de ervaring, het vakmanschap. De snelle omschakelingen van nummer naar nummer, maar ook binnenin de nummers is lovenswaardig. Zanger Jack praatte gezellig tussen de nummers door zonder langdradig te zijn. Aan enthousiasme werd niet ingeboet. Ondanks al die jaren die de mannen al op het podium staan straalden ze plezier uit. Een optreden vanuit het hart.

Het publiek was beschaafd. Dat krijg je natuurlijk met een entreeprijs van € 21,50. De leeftijd was gevarieerd, jong en oud door elkaar. Bijna een familie-uitstapje. In het midden stonden de wat jongere mensen. Daar werd dan ook het incidentele bier gesmeten. Maar de tijden dat Rowwen Heze voor een uitbundige feesttent stond leek een beetje voorbij. De mensen zongen luidkeels mee, zwaaiden, klapten en bewogen zelfs een beetje. Maar uitbundig was het zeker niet te noemen. Vooral de mensen op het balkon leken zich moeizaam te bewegen.

Het maakte de mannen niet uit. Zij schakelden over van feestnummers naar melancholische liedjes alsof het niks was. Soms was het een feest van herkenning, soms speelden ze een bekend nummer net even anders zodat je goed moest luisteren, soms was er een rustige sjoenkelsfeer, met misschien zelfs een traantje in menig ooghoek.

Rowwen Hèze doet al heel lang haar ding. En dat doet ze nog steeds goed.

(Rowwen Hèze – Limburgzaal, Heerlen / 10-11-2012)

de neus omhoeg

Article by Monica Dols

Monica Dols Dieren, kinderfeestjes, cultuurhuisheerlen, evenementen, creatieve dingen bedenken, positief, organiseren. Read 132 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud