Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

De nieuwe pandemie

In Israel mag het woord varkensgriep niet worden uitgesproken. Het heet daar Mexicaanse griep.  Varkens zijn in het Joodse geloof onreine dieren en daarom wordt het woord niet uitgesproken.

Heeft Obama de varkensgriep? Op 16 april schudde hij de hand van de Mexicaan Felipe Solis, directeur van het Nationaal Antopologisch Museum die later overleed. Volgens Mexico is Solis gestorven aan diabetes en hoge bloeddruk.

Deskundigen zeggen dat varkensgriep eigenlijk een verkeerde naam is. Het virus is nooit in varkens gevonden. Eigenlijk is het gewoon een nieuw mensenvirus.

De Amsterdamse beurs is maandag met verlies gesloten door het nieuws over de varkensgriep. Alhoewel het niet geheel duidelijk is of zonder het nieuws er geen verlies was geleden.

Spammers maken misbruik van de angst voor de varkensgriep. Ze verspreiden alarmerende berichten . Ook is het woord “swine”in de Url met de factor 30 toegenomen.

De varkensgriep is goed nieuws voor  farma en biotechnische bedrijven.  Biota Holdings dat het middel Relenza in licentie aan Glaxo geeft boert het best.  Het aandeel steeg met meer dan 80 procent. Relenza wordt o.a. verkocht onder de naam Tamiflu.

Reizigers krijgen hun geld niet terug bij het annuleren van een reis vanwege de varkensgriep. Gezondheidsrisico’s vallen namelijk niet onder de garantieregeling.

Viroloog  Galama van het Radboud Universiteit Nijmegen raadt aan om vaker de handen te wassen. Het virus wordt vooral via de handen verspreid, zegt hij.

In een Zwitserse trein is een pakket met kweekjes van het virus ontploft. Het ging echter om een andere mutatie en de overheid zegt dat er niets aan de hand is.

Wie de varkensgriep wilt volgen, dat kan via Google maps. Uiteraard is er ook al een wikipagina over het virus te vinden. Het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) deelt betrouwbare informatie via Twitter.

De wereldbank heeft  Mexico per direct een lening van 19 miljoen euro gegeven ter bestrijding van de varkensgriep.


Article by Monica Dols

Monica Dols Dieren, kinderfeestjes, cultuurhuisheerlen, evenementen, creatieve dingen bedenken, positief, organiseren. Monica Dols tagged this post with: , Read 132 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud