Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Food & Friends

Maandagavond presenteerde de stichting SPAT in samenwerking met Royal Theaters de eerste editie van Food & Friends. Het idee is eenvoudig: stel een filmavond samen rond een thema en zorg tussendoor voor een passende maaltijd. Het thema van de eerste editie was New York City en met de Nederlandse première van het prijswinnende Doin’ It In The Park had Food & Friends meteen een primeur van formaat in huis. De Afgrond proefde de sfeer en de hapjes en waande zich vier uur lang in the city that never sleeps. Foto’s: René Bradwolff

Het voorprogramma bestond uit twee korte films. In de urban exploration-film Undercity toonde waaghals Steve Duncan ons de geheimen van zijn stad. Een ondergrondse wereld van riolen, subways, tunnels en overkluisde rivieren met als hoogtepunt een duizelingwekkende beklimming van de Williamsburg Bridge. De documentaire Staple vertelde over de inspiratie van de gelijknamige hoofdpersoon die per ongeluk werd ontdekt en uitgroeide tot design- en lifestyle icoon.

Na een pauze met pizza’s, burgers, chickenwings, hotdogs en cheesecake schetsten de makers Bobbito Garcia en Kevin Couliau in Doin’ It In The Park, voor het eerst in een Nederlands theater, hun portret van het straatbasketbal in New York en de historische en culturele impact ervan op de stad. Garcia en Couliau bezochten in 75 hete zomerse dagen 180 (van de meer dan 700) New Yorkse courts en spraken met spelers, oud-spelers en gevierde NBA atleten die hun carrière te danken hebben aan de talloze potjes “b-ball” en “pick-up” in hun jeugd.

Food & Friends werd door SPAT aangekondigd als een terugkerend evenement en het is te hopen dat de organisatie deze belofte kan waarmaken. De eerste editie was namelijk een zeer geslaagde. Een verrassend concept in één van de mooiste oude filmtheaters van Nederland. Food & Friends smaakte letterlijk en figuurlijk naar meer.

Undercity is hier in zijn geheel te bekijken, de Jeff Staple docu vind je hier. Van Doin’ It In The Park staat vooralsnog enkel de trailer online.

IMG_0712k

IMG_0714k

IMG_0716k

IMG_0725k

Doin-It-In-The-Park-poster

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 224 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud