Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Architects Of Air – Pentalum

IMG_0106k

Negen jaar na hun laatste bezoek zijn de Architects Of Air terug in Heerlen. Op het Burgemeester van Grunsvenplein staat hun ‘Pentalum’, een opblaasbaar object dat bestaat uit een bontgekleurd gangenstelsel en en vijf koepels. Een groter contrast met de strakke, grijze omgeving is nauwelijks denkbaar. Foto’s: René Bradwolff

Eenmaal binnen bevindt de bezoeker zich ineens in een betoverende wereld van licht, kleur en spannende vormen die een vervreemdend en in eerste instantie ook een overweldigend effect hebben. Er wordt geen gebruik gemaakt van kunstmatig licht zodat de zon de sfeer binnen het ‘Pentalum’ bepaalt. Kleuren veranderen onder invloed van het weer dat een opmerkelijk spel speelt met vorm en kleur. De Afgrond betrad het wonderbaarlijke object op een stralende zomerse dag.

(Pentalum is geopend t/m zondag 1 september, in het kader van Cultura Nova. Meer informatie vind je hier.)

IMG_0033k

IMG_0062k

IMG_0060k

IMG_0026k

IMG_0091k

 

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 224 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud