Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Barcode gezien door Martin

CN-92A

Net op tijd kom ik bij Parkstad Limburg Theater om de voorstelling ‘Barcode’ van Hanneke Kuijpers te beleven. De aankondiging in de Cultura Nova-brochure klinkt veelbelovend. Tekst: Aline Ploeg Foto: Anita Hondong

Bij de entree van ‘Barcode’ hoor ik dat ik in de bar ‘Martin’ ben. Martin is een succesvolle copywriter, heeft smaak en geld. Goed in zijn werk en een controlfreak. Op aanraden van een vriend komt hij in de bar terecht, waar hij een date heeft met advocate Laura. Eigenlijk is hij nog bezig om over zijn ex Anna heen te komen.

Ik neem plaats in de bar, waar sporen van een gezellig avond duidelijk zichtbaar zijn. Ik zet mijn koptelefoon op en wordt Martin. Een grappige ervaring overigens, om als vrouw een kijkje te krijgen in het hoofd van een man.

Al snel kom ik er achter dat mijn date Laura me niet mag. Die indruk krijg ik in ieder geval, ze toont geen enkele interesse in me. Dat heb je, met een saaie advocate. Ik kijk om me heen en zie Simone, die ik met haar mooie benen een stuk interessanter vind. Ik blijf drinken, net als de rest van de mensen om me heen. Ook het barpersoneel raakt steeds meer aangeschoten. De avond wordt wazig en intens. Een vreemde sfeer, waarvan ik niet weet wat ik ermee moet. Nog naar mijn afspraak met Theo gaan, of doordrinken?

In Barcode volgt een maf half uur. Van hevig kussende mensen, striptease, mensen in glimmende latexpakken, wodka-shotjes en een varkenskop.

Ik vond Barcode soms wat verwarrend. Had in eerste instantie niet door dat er een voice-over was die elke deelnemer hoort en daarnaast de stem van Martin, die vertelt wat er zich in zijn hoofd afspeelt. Het bizarre, best erotische toneel dat door de 3 acteurs wordt gespeeld vind ik goed, al weet ik mezelf soms niet zo goed een houding te geven. De spannende sfeer, die door de setting, de muziek & stemmen, en het acteerwerk moet worden bereikt, ontbreekt bij mij. Ik kom niet echt in de sfeer van het wilde nachtleven. Misschien had ik daar zelf eerst een wijntje meer voor moeten drinken.

Desondanks een te gek concept, een bijzondere vorm van toneel, goede setting & zeker aanrader!

(In Barcode van Hanneke Kuijpers / Fools Gold kiest het publiek een personage om vanuit dat personage de verhaallijn te volgen. De voorstelling is nog t/m zondag 1 september te zien op het Burg. van Grunsvenplein in Heerlen. Meer info bij Cultura Nova.)

Article by Administrator

Ik schrijf geen artikelen, maar onderhoud enkel de website! Read 66 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud