Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Under construction

Ik heb er wel eens eerder over geschreven dat mijn hoofd soms vol zit met zoveel ideetjes, maar de laatste maanden voelde het alsof mijn hoofd overstroomde. Dan weet je gewoon niet meer waar je beginnen moet. Het nieuws, nationaal als ook lokaal, bleef me maar ‘triggeren’. En ik wilde soms wel vanuit de maantoren schreeuwen wat ik er allemaal van vond. Maar helaas de maantoren is nog ‘under construction’.

Under construction was het bij mij thuis ook. Sinds 5 augustus 2013 woonde ik in een, zoals ik het zelf noemde: bouwput. Nieuwe ramen, deuren, balkon, gevelisolatie, nieuw dak en ga zo maar door. Voor iemand die toch een bepaalde orde in het hoofd nodig heeft, een hele opgave. Niks loopt zoals gepland en een hoop tijd door moeten brengen met wachten op irritante bouwmannetjes en natuurlijk een hoop ergernis. Later dan gehoopt was het klaar en zelfs nu wordt er nog af en toe één en ander aan de flat opgeknapt.

Maar je moet niet denken dat het daarmee gedaan is… Ik heb opeens een stuk gang erbij en dus ook een stuk zonder een vloer- en muurbedekking. Daarbij komt dat die irritante bouwmannetjes niet op naden en hoeken letten en gewoon stuc smeren waar het ze uitkomt. Dus, de hele gang kan opnieuw gedaan worden en ook de muren waar de ramen in zitten. Al met al zal ik dus minimaal tot augustus dit jaar nog bezig zijn met het opknappen van mijn paleisje. Maar goed, van een balkon van amper een vierkante meter, nu naar een balkon van 6 vierkante meter is wel erg fijn! Dus wat dat betreft heeft de ergernis zich wel geloond, zeker nu we de winter overgeslagen hebben en het dus al een tijdje gewoon lente is.

Under construction is ook mijn privéleven sinds eind januari, aangezien zich een nieuwe medebewoner heeft aangekondigd. Hij is mannelijk, erg puberaal, enorm harig en luistert naar de naam Curtis. Nee, niet ‘Ian’ de zanger van Joy Division (RIP), maar een kleine haarbal die graag bij mij wilde komen wonen. Vlak voor kerstmis trof ik hem voor het eerst. Vanaf die dag deed die alles om mijn aandacht te trekken…  En zeg nu zelf: als een kerel de hele dag op je zit te wachten en zich langs je benen strijkt, over de grond begint te rollen als hij je ziet. Dan kun je toch geen nee zeggen? Op een koude, regenachtige  avond stond hij weer voor mijn deur en mijn hart brak. Kon het niet meer opbrengen om hem voor de buitendeur te zetten. Meteen actie ondernomen en toen zat hij binnen in huis. Hoe ik het allemaal ging oplossen en vooral hoe ik het aan mijn andere katten moest gaan uitleggen, was even niet belangrijk. Ik keek in die tevreden oogjes en wist, het gaat wel goed komen.

Ik heb me ondertussen dan ook echt ontplooit tot de Jackson Galaxy (te bewonderen op TLC) van de lage landen. Gewapend met een hengel met veren en vooral veel kattensnoepjes, ging ik aan de slag. De hengel bleek echter niet zo’n goede actie te zijn, aangezien het vooral bij een van mijn andere twee katten nogal vergeleken werd met een echte vogel en zij de veren eenmaal vast, ook niet van plan was nog los te laten. Dus, een tweede hengel gekocht en ditmaal zonder veren, maar met een of ander niet nader te verklaren roze beest eraan.

Ervaring met katten heb ik gelukkig wel, maar opeens een puberale kater erbij zetten is toch wel even iets heel anders. En dat begon ik dan ook snel te ruiken… Ook dit probleem was gelukkig snel op te lossen door middel van een dierenartsbezoek en na 2 balletjes minder, kon ik weer volop aan de slag met de integratiecursus. Ik ben nu ongeveer 8 weken verder en eindelijk begint het vruchten af te werpen. We zijn er nog niet en het heeft nog tijd nodig om hier weer een soort van balans te krijgen onder het beestenspul. Maar ik zie resultaten en hoef niet meer na het werk met mijn bord eten op mijn knietjes, op de vloer tussen de katten te eten. Kan ze nu af en toe een paar uur samen laten, met zijn tweetjes of drietjes en hoef alleen maar te bemiddelen als de grom- en blaasgeluiden te oorverdovend worden.

Dat brengt me weer aan het begin van dit verhaal; we hebben de lokale verkiezingen gehad. Het moddergooien is voorbij. Het Loon blijft staan. De leegstand blijft ook. Het Maankwartier begint langzaam ergens op te lijken. De verontruste klanten van Heerlen Centrum kunnen weer een terrasje pikken en lekker in het zonnetje gaan zitten en uiteindelijk… komt alles wel weer goed.

Ook met mij komt alles weer goed. Heb mijn muzikale draad weer opgepakt en ben me aan het voorbereiden op een klein muzikaal setje voor de Graukunst expositie in Schunck. Tja, voor muzikale helden (o.a Alan Vega van Suicide) doe je alles … en om mensen een beetje te shockeren ook.

De Graukunst expositie in Schunck vindt plaats van 10 april t/m 10 mei. Tijdens de opening op 10 april is er performance poëzie van Rosie Garland (The March Violets) en verzorgt DJ Kitty (Inpoet) de muziek. Aansluitend is er een concert van The March Violets en Attrition in poppodium Nieuwe Nor. Meer info vind je hier.

Article by DJ Kitty

DJ Kitty Vaste DJ van VJV Inpoet en het New Wave Café in de jaren tachtig/begin jaren negentig. Weet de meest obscure platen af te wisselen met toegankelijker werk en doet haar eretitel als vinylkoningin van Heerlen eer aan tijdens haar draaisessies in Poppodium Nieuwe Nor. Read 9 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud