Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Lex Nelissen vindt alles leuk wat mensen leuk vinden

IMG_3489k
Afgelopen zondag 24 augustus was het de vierde editie van Zomerpop in Cultuurhuis Heerlen. De Heerlense bands die op Zomerpop 2014 stonden waren: “The Key Sessions, Povereign, Burning Down The House, Skamadeus, Fuzzy Mojo, Quartermen en Somethin’ Fresh. Het publiek genoot, organisator Lex Nelissen ook.
Foto’s: Rene Bradwollf.

Eerder deze week belde ik onze Heerlense nachtburgemeester en organisator van Zomerpop Lex Nelissen op. Ik vroeg aan hem of hij tijd had voor een praatje over het onlangs georganiseerde Zomerpop. Tijd heeft hij weinig. Altijd aan het werk, altijd druk en altijd met iemand in gesprek. Lex, die weet wel wat gezelligheid is. Hij liet me weten dat het Cultuurhuis met een stand op de boekenmarkt staat bij Schunck. Daar sprak ik met hem af.

Hoe gaat het met het Cultuurhuis?
“Fantastisch!

Waarom Zomerpop?
“Zomerpop is ontstaan uit de Lexor Buitenmarkt. Het straatfeest op de Willemstraat in Heerlen. Het typische Heerlens straatfestival wat veel Heerlenaren kennen en waar bijna elke Heerlenaar wel een keer geweest is. Gezelligheid, cultuur, livemuziek en biertjes. Allemaal op straat en binnen in het Lexor theater, daar waar Lex Nelissen 15 jaar de directeur van was. Die vibe wil ik voortzetten. Het is gewoon gezellig zoiets. Ik vind dat gewoon leuk.”

Wat is Zomerpop?
“Zomerpop is een popfestival voor louter Heerlense bands. Vooral jonge beginnende bands. Gewoon omdat het leuk is.”

IMG_3004k

Hoe vond je het deze editie van 2014
“Leuk!! Het was erg gezellig en druk, we hadden rond de 200 bezoekers. Dit blijven we ook zeker elk jaar organiseren. Het weer is wel altijd de grote boosdoener hier. Daarom hebben we het dit jaar binnen georganiseerd en wellicht volgend jaar ook weer. Maar niets is zeker. We hebben ook sinds twee jaar Snowpop.  Dat organiseren we elke tweede zaterdag van januari. De derde editie valt op zaterdag 10 januari 2015. Ook weer bedoeld voor Heerlense bandjes. Dat vind ik gewoon leuk. Ik vind dat leuk, zegt Lex alweer stralend en lachend.”

Hoe selecteer je de Heerlense bands?
“We zetten o.a. een oproep op de Facebookpagina van het Cultuurhuis. Bands mogen zich bij ons aanmelden en materiaal toesturen. Samen met Kaj Kelderman. (hoofdtechniek in het Cultuurhuis) ga ik alles beluisteren en zo selecteren wij de bands die kunnen spelen op ons zomer of winterfestival. Kaj heeft er het trouwen het meest verstand van. We zijn ook nu weer op zoek naar bands die willen spelen op Snowpop 2015. Meldt je aan via: info@cultuurhuis.nl.”

Welke band vond je zelf het leukst op Zomerpop 2014?
“Weet ik niet. Ik heb daar echt geen verstand van. Ik vind alles leuk wat mensen ook leuk vinden, zegt hij knipogend.”

IMG_3340k

Komt er nog iets anders interessants in het Cultuurhuis?
“Jazeker! De opening van het Rootscafe seizoen met The Cooder Connection formatie op dinsdag 16 september. Pieter Vermeulen. (Leraar op de muziekschool in Heerlen) komt samen met zijn muzikale kompanen Angelo Bombrini (accordeon) Simon Roelofs (bas) Daniel Kloekke (drums) Ron Bormans (zang). Ook dat, word heel leuk. Begint om half negen!”

Is er nog iets anders wat je kwijt wilt Lex?
“Ja! Ik vind het leuk.”

Ik neem na al dat leuke afscheid van Lex Nelissen en hij roept me na.
“Gedraag je Lidia!”

Vindt ie leuk…

Article by Lidia Carreno

Lidia Carreno Nieuwsgierig naar veel. Groot muziekliefhebber. Houdt van expressieve, creatieve mensen en situaties. Verbetert graag de wereld. Schrijft gevoelig met een ouderwetse pen. Cynisme is een manier van overleven. Liefde zie je overal! Keep on Rocking in a free world. Read 28 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud