Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Cultura Nova (3)

Zoals dat gaat in de echte wereld moet er ook nog gewerkt worden. Dus de afgelopen week had ik weinig tijd voor vrijwilligen bij cultura Nova. Het gaf me wel de kans om zelf wat dingen te bekijken in de avonduren.

Dinsdag ging ik naar Cirque Plume. In 2010 waren zij al eens op Cultura Nova en toen had ik genoten. Dat heb ik dit jaar weer gedaan. Wat zijn zij toch knap in het neerzetten van een geweldige sfeer. Feitelijk zijn er maar een handjevol acrobaten. Maar dat is niet alleen Cirque Plume. Het is ook humor, toneel, actie en nog veel meer.  Clown Mick maakte heel wat mensen aan het lachen die dinsdagavond. Zijn typetje, zijn lachje en zijn rare acrobatische trucs zijn heel goed doordacht en uitgevoerd. De dames die de acrobatiek verzorgden lieten de mensen hun adem inhouden. De bezoekster naast mij hoorde ik steeds maar weer zeggen; dat kan toch helemaal niet!  De aanwezige vrouwen in het publiek genoten ook van de hoepelact. Een jongeman die de onmogelijkste dingen met een enorme hoepel uit haalde, en dat met ontbloot bovenlijf. Dubbel genieten zullen we maar zeggen. Dan was er nog de geweldige live muziek. De componist zong zelf met een Tom Waits stem en de muziek sloot naadloos aan bij de sfeer die men met de acts creeerde. De dinsdagavond was ook première avond. Een heel geslaagde. Het publiek bleef maar staan klappen, fluiten en juichen. Geheel terecht (en ik ben zelf niet iemand die standaard staande ovaties geeft).

Tempus-fugit-Cirque-Plume-foto-Sebastien-Bozon-435x300

Woensdagmiddag had ik mij wel opgegeven om een handje mee te helpen, wat niet nodig bleek. Dus ging ik een beetje lanterfanten op het plein. Er was wat onduidelijkheid. Op facebook zag ik voorbij komen dat er een kindermiddag was, op de site echter kon ik er niets over vinden. Er bleek wel een kindermiddag georganiseerd. Op het plein konden kinderen kleuren op witte tafellakens, pannenkoeken eten, gipsen koeien verven e.d. De kinderliedjes schalden over de terrasjes. Maar helaas bleek er niet veel volk. Wellicht was het toch niet goed doorgekomen. Maar misschien kwam het ook door gebrek aan echte kindervoorstellingen rondom het plein. Vorig jaar bijvoorbeeld was er in het theater een kindervoorstelling en bij buitenkomst konden zij meteen doorstromen naar Architects of Air. Dat weet ik nog zo goed omdat ik bij deze laatste de begeleiding deed en de hele middag kinderen heb gewaarschuwd niet te rennen (zucht).  Deze woensdagkindermiddag was dus een beetje magertjes.

Bruiloft , Toneelgroep Maastricht

Donderdag had ik kaartjes geregeld voor ‘De Bruiloft’. In het MFC Gebrook, een ideaal zaaltje voor deze voorstelling. Het verhaal gaat over een vrouw die voor de derde keer trouwt. Haar zoon en dochter organiseren een heus bruiloftsfeest thuis. Het publiek hoort bij de gasten. Evenals oom Ludo( de wat louche zakenman die iets teveel drinkt), Wim (niet de bruidegom, die ook Wim heet maar een goede vriend) en Irena (de vrouw van Wim die uit een land komt naast Montenegro en niet helemaal goed ligt in de familie). Wat volgt is een feest dat totaal uit de hand loopt, waar heel veel fout gaat en niemand echt een leuke tijd heeft. Behalve het publiek dan. Een hilarische voorstelling, waarbij je ogen en oren tekort komt.

Cultura Nova duurt nog t/m zondag 7 september. Het programma voor de slotdag vind je hier. Foto’s: Cirque Plume en Toneelgroep Maastricht

Article by Monica Dols

Monica Dols Dieren, kinderfeestjes, cultuurhuisheerlen, evenementen, creatieve dingen bedenken, positief, organiseren. Read 132 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud