Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Samenwerken is het nieuwe delen in ‘t Blauwe Huis

BLAUWE HUIS-10Afgrondb

Zoals zo vaak loop ik met mijn camera door de stad. Tijdens een van die wandelingen kom ik langs ‘t Blauwe Huis. De kobaltblauwe gevel trekt onmiddellijk mijn aandacht en ik leg deze op de gevoelige plaat vast. Benieuwd komt Raphael naar buiten. Door Anita Hondong

Raphael Kuipers is initiatiefnemer en eigenaar van cultuurpodium ‘t Blauwe Huis in Heerlen. De gevel van zijn cultuurpodium is blauw. De kleur van de vijfde chakra. De kleur van inspiratie en creativiteit.

Afgrond2

Raphael is een man die als maatschappelijk werker zijn basis legde en een zoektocht maakte naar de bron van zijn bestaan. Tijdens zijn ontdekkingsreis begon Raphael een jongerencafé in Heerlen (Café Allez) en vervolgens een groot- en detailhandel in cadeau-artikelen. Hiervoor reisde hij drie keer de wereld rond om alles zelf te importeren. Na jaren van reizen besloot hij om samen met zijn dochter in Belgische Ardennen te gaan wonen in St. Vith. Daar begon hij een trainingsboerderij met als bedoeling om mens en natuur te verbinden via sjamanisme.

Nu is Kuipers terug in Heerlen en staat de opening van het cultuurpodium voor de deur. Het is de bedoeling dat ‘t Blauwe Huis een aanvulling wordt op het bestaande cultuuraanbod in Heerlen en een ontmoetingsplek voor kunstenaars. Zo zijn er plannen voor workshops dramatische expressie en het ontdekken van je innerlijke gevoelens. Ook komt er een vaste fotografieruimte om te exposeren. Verder behoort straks ook het leggen van de Tarot-kaarten tot de mogelijkheden. Uiteraard krijgt ook Het Jaar Van De Mijnen (M2015 ) extra aandacht van het cultuurpodium.

BLAUWE HUIS-11

Aanstaande zaterdag 20 september 2014 houd ‘t Blauwe Huis een open dag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Tijdens de opening is er een expositie van Arlaque de Qleque en Darling Nickey Fotografie. De finissage is op 1 november. Op 22 en 23 november vindt er een Pop-up hand made marketplaats. ‘t Blauwe Huis ligt aan de Nobelstraat 16 in Heerlen, meer informatie en de volledige agenda vind je op blauwehuisheerlen.nl.

Article by Administrator

Ik schrijf geen artikelen, maar onderhoud enkel de website! Read 66 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud