Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

DMFF #5

4W3A2313k

Het internationale Dutch Mountain Film Festival is uniek in Nederland en een jaarlijks terugkerend evenement dat vele bergsportliefhebbers naar Heerlen lokt. De afgelopen week werd er vanaf diverse locaties en met diverse activiteiten (naast film ook beeldende kunst en buitensportactiviteiten) toegewerkt naar de slotdag in het Parkstad Limburg Theater. Buiten de bijna 40 films in vijf zalen werden ook de DMFF Awards 2015 uitgereikt. De Afgrond zet ze op een rij. Foto’s: René Bradwolff

De winnaar van de DMFF Award ‘Grand Prix’ werd Killer Slope. Een film van Geertjan Lassche die onlangs in verkorte versie op tv werd vertoond onder de titel Hemelbestormers. “De Nederlandse titel Hemelbestormers geeft de kijker direct inzicht in waar het hier om gaat: droom en daad van mannen en vrouwen die zich in Nederland al op de top van de achtduizender Cho Oyu wanen, maar die dat eenmaal ter plekke nog wel moeten zien waar te maken. De docu is boeiend voor zowel klimmers als niet-klimmers én hij roept veel discussie op.” Aldus het jury rapport. De gemoederen dreigden inderdaad aardig verhit te raken tijdens de afsluitende forumdiscussie en later in de foyer, waarbij met name expeditieleider Wilco van Rooijen en klimmer Roland Bekendam lijnrecht tegenover elkaar stonden betreffende de omstreden rol van de de eerste. [Trailer]

4W3A2318k

De Best Newcomer Prize ging naar het romantische en sprookjesachtige Fabiola van Karlijn Milder. “Een klein, origineel verhaal over een jonge vrouw in een afgelegen bergdorpje, afgesloten van de buitenwereld, gevangen tussen de bergen. Regisseuse Karlijn Milder situeert haar hoofdpersonage in een omgeving en filmstijl die doet denken aan de bejubelde Franse film Amélie. Fabiola is sympathiek, charmant en smaakt naar meer. “ [Trailer]

Live For Passion won de Parkstad Limburg Award. Een indrukwekkende film van van Pavol Barabas. “Blind vertrouwen, kameraadschap en doorzettingsvermogen typeren deze vaak breathtaking documentaire over twee klimmers in een imposant berglandschap. Gedreven door een ongeremde passie trotseren zij de schier onmogelijke en spectaculaire obstakels die de natuur opwerpt. Niks weerhoudt de mannen ervan om hun droom en passie na te jagen.” [Trailer]

4W3A2295k

DMFF haalde met Mountain Bike Out Of Box Iran een wereldpremière in huis. Klang Der Stille, Heard From Herders en het adembenemende mountainbike-spektakel The Rise Of Enduro waren nog niet eerder in de Benelux te zien. Het aangrijpende oorlogsdrama Der Stille Berg, Beyond The Edge, L’ Ultimo Pastore, Broken Hill Blues, The Fall, Ice Fall en Matterhorn: Das Letzte Wort Hat Der Berg beleefden in Heerlen allemaal hun Nederlandse première.

DMFF #5 vond van 23 februari t/m 1 maart plaats op diverse locaties in de Euregio.

4W3A2314k

Article by Marco Smeets

Marco Smeets Marco Media, Mijnstreek Oost, Parkstad Popstad, wannabe hardloper en de muziek in mijn hoofd... Read 224 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud