Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Wallace Vanborn, stevig in alle eenvoud

4W3A4040k

Wallace Vanborn, de Belgische stonerrock band bewijst in Heerlen dat het niet moeilijk is om gewoon lekker te rocken.  Foto’s: René Bradwolff

De avond wordt geopend door Sugar Plum Fairy. De driemans formatie uit Heerlen speelt een lekkere mix van alternatieve rock met een vleugje stoner. De sound van de band doet het meest denken aan Triggerfinger. Groovy bass, strakke drums en prima gitaarwerk. Zanger/gitarist Lars Ickenroth heeft een prettig arrogante uitstraling tijdens het spelen en het aanwezige publiek komt al lekker in beweging. Een prima start van de avond!

4W3A3551k

Soul Sister Dance Revolution is inmiddels al flink aan de weg aan het timmeren. Haar tweede album staat op het punt van release en de nieuwe nummers bepalen dan ook het grootste deel van de set. De basissound van de Haagse band is grooverock, maar zij gieten er heel veel verschillende sausjes over en dat zorgt ervoor dat elk nummer compleet anders klinkt. Wat enorm knap is, is dat elk nummer gewoon uiterst melodieus en dansbaar klinkt. Eindelijk… een Nederlandse band, die niet als een Nederlandse band klinkt. Lekker!

4W3A3679k

Het Gentse trio Wallace Vanborn is de hoofdact van deze rocknight. Zij levert het bewijs dat het niet moeilijk hoeft te zijn om gewoon een vette portie rock te serveren. Geen ingewikkelde solo’s of moeilijke ritmes, maar gewoon als een stoomwals over het publiek heen denderen. Stevige riffs, retestrakke drums en korte, pakkende songs. Net als bij de vorige twee optredens van Wallace Vanborn, raak ik wel na drie kwartier mijn aandacht een beetje kwijt, want er zit weinig afwisseling in de songs. Dat doet echter niks af aan het prima optreden. Plezant!

4W3A3895k

Wallace Vanborn, Soulsister Dance Revolution en Sugar Plum Fairy speelden op 22 april jl. in Poppodium Nieuwe Nor, Heerlen.

Article by Barry Hodiamont

Barry Hodiamont No Music, No Life! Roda JC, Fanatiek popquizzer, DJ Saurus, Bocholtz. Barry Hodiamont tagged this post with: , Read 29 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud