Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Luke Winslow-King kneiterend en in stijl

04W3A3213k

Wat een verademing is het wanneer we op een kleffe, warme en veel te benauwde zomeravond de ge-airconditioneerde koele Nieuwe Nor binnenwandelen. En een nog grotere verrassing wanneer we welkom worden geheten door the man himself, Luke Winslow-King: “Good evening, nice to see you. Enjoy the show.” Finaal onder de indruk weet ik er nog een “uhh hoi.. ja tenk joe, joe toe” uit te stamelen. Ik geef mijn gezelschap Sef een por… “Dat is hem hé! Dat is hem! Wat is ie leuheuk!” Foto’s: René Bradwolff

Het voorprogramma van Mitch Rivers hebben we helaas moeten missen, maar de bezoekers die zijn optreden wel gezien hebben waren in ieder geval lovend. Sorry Mitch, de volgende keer zijn we er echt bij!

We lopen door naar de bar en bestellen twee welverdiende grote biertjes om onze ergste dorst een beetje lessen. Niet lang daarna verplaatsen we ons naar het podium, waar Luke al snel begint te spelen. De zaal is gevuld met een kleine vijftig man met een opvallend ‘ouder uitziend’ uiterlijk. Zijn geluid blijkt dus erg in trek bij de oudere generatie. En tot mijn verbazing kan deze generatie nog feesten ook! Hier en daar gaan een paar man uit hun plaat op Luke’s delta blues en American folk. De rest van het publiek geniet rustig van de zachtaardige en vriendelijke artiest. Het geklets van drie jonge badjakkers achter ons wordt dan ook niet gewaardeerd, snel stil ge-shht en respectvol opgevolgd.

4W3A3212k

Terwijl Luke prachtige solo’s speelt zie ik opeens het barpersoneel onrustig heen en weer lopen. Net op dat moment belt mijn moeder; “Simone, waar ben jij? Heb je al eens naar buiten gekeken?” Ik loop van de zaal naar het café en schrik wanneer ik de monsterstorm buiten zie. Je zou wel mogen stellen dat Luke zo kneiterend speelt that even the sky is falling down.

Na het optreden wordt ons medegedeeld dat het café van de Nieuwe Nor langer open blijft om te schuilen als het noodweer nog niet gepasseerd is. Maar gelukkig is dat niet nodig. Wanneer we na het optreden in de afgekoelde buitenlucht staan komt Luke met zijn band langsgelopen. We krijgen van iedereen een hand met een vriendelijk bedankje voor het bijwonen van zijn show. Jemig, wat heeft die man stijl.

Luke Winslow-King speelde op 23 juni in Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen.

4W3A3132k

Article by Simone van der Sleen

Simone van der Sleen Hardlopen, wijn drinken en genieten van veel muziek, theater en dans! En hoe ik dit allemaal ervaar? Dat lees je hier met een vleugje sarcasme, humor en een beetje leedvermaak. Read 41 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud