Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Opening Cultura Nova: Traag met mooie dans- en vuurwerkelementen

14054507_1244351922250955_9168294822718316149_o

Cultura Nova opende vrijdagavond met de Nederlandse première van de openluchtvoorstelling ‘Aphrodite en het oordeel van Paris’ van het befaamde Spaanse spektakelgezelschap La Fura dels Baus. Wij maakten een rondje door het publiek op het Burg. van Grunsvenplein: wat vond men van de Griekse mythe? Tekst: Maud Schaepkens (MaudMedia), Foto’s: Luc Lodder

Samen met de artistieke en technische ploeg van La Fura dels Baus speelde een grote groep amateurspelers uit Parkstad mee tijdens het openingsspektakel. Leo Crombach vond het geweldig dat zoveel Heerlenaren deelnamen aan de voorstelling. “Maar als je dat niet wist, zou je wel af en toe denken: wat knullig.” Het totaalplaatje vond hij traag en hij miste verbinding tussen de verschillende onderdelen van de show. “Ik vind het jammer om te zeggen, maar het spectaculairste vond ik de omhooggaande hijskraan. En de spotlights op de flat rond het plein, terwijl die zich eigenlijk centreerden op de acrobaat die het theater ‘omlaag wandelde’. Ik miste het verhaal en ik denk dat ik niet de enige ben, want ik heb andere jaren harder applaus gehoord dan vandaag.”

14138161_1244351828917631_6516080001164149903_o

Dirk Ernst vond het een aardige, leuke show. Ook hij miste echter het verhaal. “Het leek meer ‘een show omwille van de show’. Zo vroeg ik me af wat dat ronddraaiende rad met de rest te maken had?” Volledig enthousiast over de voorstelling is Henk Verreck: “Ik vind het altijd mooi als er hoge elementen worden gebruikt, zoals de pop en het paard.” Hij geeft één tip aan de organisatie: “Het geheel had één meter hoger moeten plaatsvinden, dan was het voor het publiek beter zichtbaar geweest. Diverse mensen zijn enkel te spreken over het vuurwerk aan het slot van de show. “De voorstelling vond ik saai, maar het vuurwerk was mooi,” laat Susanne Hellenbrand weten. “Ik vind het verhaal interessant, maar de uitbeelding deed er helaas geen recht aan.”

14068342_1244351748917639_3072122303829179688_o

Geniet samen met De Afgrond van Cultura Nova in Heerlen! De komende dagen vind je hier onder andere recensies van ‘Spijs voor liefde’ een theaterstuk van van Sien Vanmaele, het urban circus ‘Cirque Eloize’ en de Nederlandse première van ‘Cirkus Cirkör’.

Cultura Nova vindt van 26 augustus t/m 4 september plaats in Heerlen en omgeving. La Fura dels Baus verzorgde de openingsvoorstelling. Meer informatie over festival en voorstellingen op cultura-nova.nl.

cultura-nova-logo

Article by Administrator

Ik schrijf geen artikelen, maar onderhoud enkel de website! Read 66 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud