Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Sprakeloos bij Cirkus Cirkör


Gedurende de eerste paar minuten van de show Limits van Cirkus Cirkör ben ik finaal sprakeloos. Het podium vult zich met ‘wolken van water’, wat een onderwater perspectief creëert voor de mensen in  de zaal. Bovenin, in deze wolken van water, zwemmen twee benen van een meisje dat vecht om haar hoofd boven water te houden. Een jong meisje dat haar huis noodgedwongen heeft verlaten en dat op de vlucht is over zee.

Een jonge vrouwelijke voice-over vertelt het publiek dat ze als kind op de boot heeft geprobeerd te ontdekken waar op het water de grensovergang tussen twee landen is. Maar dat lukt haar niet, want  hoe kan er ergens een grens zijn als iets constant in beweging is? Het verleggen van grenzen staat centraal in Limits. Een show die zo veel meer is dan alleen spectaculaire trucjes en kunstjes. Het is een verhaal met een duidelijke boodschap. Een verhaal dat je inzicht geeft in de grenzen van je eigen denken en dat je ook handvatten geeft om hierin balans te vinden.

CN-Cirkus-Cirko----r-limits-900x600

Het meest onder de indruk ben ik vanavond van de drie dames. Manda Rydman’s lichaam kent letterlijk geen grenzen als het op lenigheid aankomt. Waar ik afgelopen week al versteld heb gestaan van de bewegelijkheid van een acrobaat, voegt deze dame daar een geheel nieuwe dimensie aan toe. Thea Åslund geeft het ritme en de toon aan gedurende de avond. Met emotionele tonen op de viool, de mystieke klanken die ze zingt en met de spannende beat op de drum creëert zij een sfeer die de boodschap alleen nog maar meer benadrukt. De muziek in combinatie met de waanzinnig krachtige uitvoeringen van verschillende moderne dansstukken hoog in de lucht(!) van Saara Ahola, heeft mij tot twee keer toe een brok in mijn keel bezorgt. Zelfs nu nog krijg ik kippenvel als ik er aan denk.

Ook de heren Anton Graaf, Einar Kling-Odencrants en – in het speciaal – Peter Åberg hebben de show Limits van Cirkus Cirkör in mijn top drie gezet van meest indrukwekkende shows ooit. Gedurende de twee uur durende show is er een flinke dosis amusement, wordt het publiek gevraagd mee te doen met een activiteit en heerst er verbazing alom. Ook is er genoeg stof dat aanzet tot nadenken.

Een show waar velen nog lang over na zullen praten. Ga dat zien!

Limits van Circus Likör werd tijdens Cultura Nova uitgevoerd in het Parkstad Limburt Theater in Heerlen. Cultura Nova vindt van 26 augustus t/m 4 september plaats in Heerlen en omgeving. Meer informatie over festival en voorstellingen op cultura-nova.nl.

cultura-nova-logo

Article by Simone van der Sleen

Simone van der Sleen Hardlopen, wijn drinken en genieten van veel muziek, theater en dans! En hoe ik dit allemaal ervaar? Dat lees je hier met een vleugje sarcasme, humor en een beetje leedvermaak. Read 41 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud