Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Slikken en Stikken

verleiders

Woensdagavond 2 november bezoek ik de show Slikken en Stikken van de Verleiders in het Parkstad Limburg Theater. Dit is het vierde deel in de glorieuze reeks van de Verleiders-voorstellingen. Een show die mij toch al een tijdje laat stuiteren van enthousiasme. Zelf ben ik namelijk werkzaam in de zorgverzekeringswereld. En deze show zou weleens een pijnlijke waarheid kunnen onthullen. Ik ben dan ook heel benieuwd met welk gevoel ik morgen naar mijn werk ga..

Bij binnenkomst krijg ik een bijsluiter; het zien van deze voorstelling kan bijwerkingen veroorzaken. Bijwerkingen treden bij vrijwel elke gebruiker op. De volgende bijwerkingen kunnen optreden;

  • Verbeterde kennis over het Nederlandse zorgstelsel.
  • Ernstige verwarring over het Nederlandse zorgstelsel
  • Meewarigheid en achterdocht.
  • Hypochondrie
  • Duizeligheid, woedeaanvallen en ongecontroleerde emotionele uitbarstingen.

En die waarschuwing blijkt terecht! Onbetaalbare medicijnen, draaideurpatiënten en prijsafspraken onder de ‘hot shots’ passeren de revue. Maar ook over de mens die steeds ouder wil worden en zich hiervoor volledig overgeeft aan de farmaceutische industrie.

Slikken en Stikken van de Verleiders is een voorstelling met ontzettend veel humor en een duidelijke boodschap; durf te leven. Maar durf vooral ook te sterven. Een show die met veel passie en overgave wordt uitgevoerd door Victor Löw, Leopold Witte, Tom de Ket, George van Houts en Martijn Fischer. Een absolute aanrader! Maar pas op. De bijwerkingen waarvoor je wordt gewaarschuwd, daar krijg je gegarandeerd last van.

Een zeer confronterend en pijnlijk toneelstuk over ons zorgstelsel, maar fantastisch gespeeld!
Hoe ik donderdagochtend naar mijn werk ben gegaan? Met een dikke glimlach, maar wel nog een beetje duizelig.

Slikken en Stikken van de Verleiders was woensdag 2 november te zien in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

Article by Simone van der Sleen

Simone van der Sleen Hardlopen, wijn drinken en genieten van veel muziek, theater en dans! En hoe ik dit allemaal ervaar? Dat lees je hier met een vleugje sarcasme, humor en een beetje leedvermaak. Read 43 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud