Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

De blonde jongens en Tim

e47628_14372b2d02004b8da07582c9cd22cae5

“Kom, we gaan gewoon vooraan zitten”. Ik hoor het mezelf nog zeggen. Spontaan, terwijl ik eigenlijk al kan raden wat ons boven het hoofd hangt.

We gaan met vier dames op pad naar De Blonde Jongens En Tim. Een cabaretgroep die mijn zusje, die een van de vier dames is, en ik een jaar geleden per toeval zagen in het theater van Sittard. Mijn zusje won die keer kaartjes voor een cabaretavond waarbij er drie verrassingsacts zouden optreden. We genoten, tegen verwachting in, met volle teugen. Alle acts waren erg goed. Maar de jongens sprongen er voor ons bovenuit. En dus togen we deze avond nogmaals naar het theater. In Heerlen. Èn de jongens gaan een avondvullend programma bieden. Toch wat anders dan een minuut of twintig de zaal veroveren. Zou de show net zo spannend en sprankelend zijn als in dat korte optreden van toen?

We gaan beginnen, we gaan beginnen, we zijn begonnen. De opening. De jongens dansen in hun hotpants en laten al meteen zien dat ze een ijzeren conditie hebben (we horen na afloop van één van de jongens dat de act/dans al bedacht was voordat ze deze ook daadwerkelijk met bijbehorende conditie konden uitvoeren). Drie fitte jongemannen staan op het podium. En ow ja, ook Tim staat ernaast. Tim is de loser. De sukkel. Een jongen met dezelfde hotpants maar dan met het buikje eroverheen. En een buiktasje daar rondom. En een iets te grote bril, een hoofdzweetbandje en een slechte coördinatie van armen en benen. Maar mocht het publiek nu ogenblikkelijk denken dat er een moraal aan het verhaal gebreid gaat worden; neen. Tim wordt gedurende de hele show niets meer of minder dan die slungelige sukkel. De jongen die mee wil doen met de groep maar die het niet zo goed lukt. De jongen met de Kitkat in zijn buiktasje die hij niet mag eten. De jongen die verliefd wordt op de dame in het publiek. De jongen die stiekem de show steelt, met zijn verlegen blikken en zogeheten onzekere uitstraling.

Foto: Melle Smid

De jongens spelen fysiek theater. Ze springen, dansen, zingen. Ze switchen van Franse ballades naar rapmuziek en alles er tussenin. Er komt een Chinees in voor, er komt een Mexicaan in voor, en een travestiet. Op rij 1 zit je dus fout. Heel fout. Ik werd de dame waar Tim zijn oog op liet vallen, kreeg ik eerst nog heel lief een Kitkat, werd ik daarna bijna om mijn oren geslagen. Mijn zusje werd nog wat later de klos toen Tim zijn toevlucht tot haar zocht bij een achtervolging. Ik heb een van de hotpants van zeer dichtbij gezien, namelijk toen een van de jongens via mijn stoelleuningen over mij heen klom en iets te lang bleef hangen voordat hij verder klauterde. De twee andere dames moesten het ook een paar keer ontgelden. Maar ook de rest van de zaal werd niet gespaard. Via onze stoelen werd er doorgesjraveld naar de andere rijen en ook daar werd een aantal mensen het mikpunt van de jongens. Maar als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl mocht ik het podium op. Altijd leuk natuurlijk (niet). Ik verklap niet wat ik moest doen, of dreigen te doen, dat zou zonde zijn. Ik verklap nog zo weinig mogelijk van de hele show. Je moet er namelijk naartoe.

De Blonde Jongens En Tim laten een zeer gevarieerde show zien. Van leuke liedjes tot Griekse tragedie, ze draaien er hun hand niet voor om. Ze krijgen het publiek zo ver massaal mee te zingen dat je je vrouw vooral moet slaan. Ze hebben een uitmuntende mimiek, timing en beweging. Vooral de jongen die een soort robocop speelt is briljant in deze rol, waarbij zijn spieren bijna tot het uiterste gespannen zijn. De jongens hebben sowieso goed begrepen wie goed is in welke rol, en dat buiten ze kunstig uit. Ik zeg: volgend jaar de grote zaal.

Do you wanna hear a story? Go to de blonde jongens en Tim!

DEBJET: De Blonde Jongens En TimParkstad Limburg Theater, Heerlen (17 november 2016)
Wat er de komende tijd te doen is in het Parkstad Limburg Theater lees je hier.

debjet

 

Article by Monica Dols

Monica Dols Dieren, kinderfeestjes, cultuurhuisheerlen, evenementen, creatieve dingen bedenken, positief, organiseren. Read 132 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud