Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

(h)ear 10 year festival: een fijn(proevers) feest

B99A7362k

Zaterdag vond het “(h)ear 10 year festival” plaats in het Betahuis in Heerlen. Er was een grote verscheidenheid van 16 acts plus los te beluisteren en te bekijken audio-tracks en video’s. Tekst: Khe Siang Loo / Foto’s: René Bradwolff

Zo presenteerde Paul Devens een swingende set met low-tech aangeslagen bekkens, aangestuurd door een hi-tech sequencer die tevens 2 synthesizers triggerde. Dan was er Nowah Kater met zijn installatie van brommende en piepende PVC-buizen aangetrild door elektromotortjes. Nieuw voor (h)ear is jazz-improvisatie, door Arvind Ganga & Riccardo Marogna met saxofoon, elektrische gitaar en live-electronica.

1 B99A7505k

Het duo Petra Dubach & Mario van Horrik bracht een verstilde poëtische ode aan (h)ear-organisator Mike Kramer, met diverse instrumentjes, zang en live-electronica. Diametraal daartegenover stond de geluidsartiest Odal, die een elektronische noise-performance bracht. Hij produceerde zoveel decibellen dat sommigen uit het geharde publiek besloten om toch maar een soepje te gaan nuttigen aan de bar. Een verrassend hoogtepunt kwam met Stratosphere, een Belgische (bas)gitarist die met live-electronica een subtiel melodisch- en harmonisch klankweefsel in meerdere lagen creëerde van welhaast hemelse allure.

Studenten van de MAMDT (Maastricht Academy of Media Design and Technology) gaven twee korte presentaties over actuele relevante maatschappelijke- en politieke thema’s. Over de toenemende invloed van AI (Artificiële Intelligentie), Internet en Social Media op het dagelijkse leven van ons als individu. En over ‘false news’ (c.q. fake news). Een goede zet om die korte presentaties op te nemen in het programma.

B99A7440k

Het werd een gezellige intieme dag met artiesten en bezoekers van heinde en verre, van 13.00 – 01.00 uur. Voor de entreeprijs van zegge en schrijve 15,00 euro. En dan te bedenken dat (h)ear in het verleden slechts twee jaren subsidie ontving. Een niet-geringe prestatie van Mike Kramer, oprichter en organisator van (h)ear. Kennelijk wordt (h)ear niet (h)erkend als pareltje. Een gemiste kans, want juist de pareltjes leveren meerwaarde aan het culturele landschap van Heerlen. Laat het jubileumfeest-succes dan ook geen excuus zijn om geen subsidie te verlenen aan kwetsbare cultuur.

Het bleef nog lang onrustig in het Betahuis. Op naar het volgende feest van het 20-jarig bestaan!

Gezien: (h)ear 10 years festival in Bètahuis Heerlen op 17 maart 2018.

B99A7492k

B99A7470k

B99A7398k

B99A7315k

Article by Administrator

Ik schrijf geen artikelen, maar onderhoud enkel de website! Read 67 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud