Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Night of the killer clowns!

Wie last heeft van coulrofobie zal afgelopen zaterdag 27 oktober de directe omgeving van Café Bluff waarschijnlijk effe gemeden hebben. Want daar vond een Juggalo Party plaats. De Juggalos, een Amerikaans fenomeen, zijn hier als subcultuur een relatief onbekend verschijnsel, waarvan ik altijd de indruk had dat ‘t nooit echt de overkant van de oceaan gehaald had…

Een misvatting. Want in ons eigen Bluff vindt al een paar jaar een heuse “gathering” plaats. De
Juggalos zijn ontstaan onder invloed van de band Insane Clown Posse. Hun muziek, een vorm van hiphop die vanwege de macabere en morbide teksten als horrorcore wordt gedefinieerd en de gezichtsverf, die zowel kenmerken heeft van een killer clown als van de corpse paint die sommigen wel kennen van de black metal scene, zijn in ieder geval de meest karakteristieke kenmerken.

In een setting die naar mijn beleving ‘t midden hield tussen een hiphop event, een halloween feestje en een familiebijeenkomst van de buitenechtelijke kinderen van John Wayne Gacy gingen de Juggalos los in Bluff. Op uit de speakers knallende teksten over dood en verderf, die
natuurlijk met een dikke knipoog gezien moeten worden. Want net zoals bij andere subculturen gaat ‘t uiteindelijk om de lol, om stoom afblazen, om je ergens thuis voelen.

De Afgrond wil jullie enkele bijzondere plaatjes van deze avond niet
onthouden. Met speciale dank aan (with special thanks to) Tomek Onysko.

Whoop! Whoop!

De Juggalo Party vond plaats op 27 oktober in Café Bluff, Heerlen

received_1966918040268153

received_583269892126672

received_559109174533492

received_318882835559047

received_273511313298182

Article by Jens Rademakers

Jens Rademakers Authors bio is coming up shortly. Read 58 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud