Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Driver’s Seat : de jongerengroep van SCHUNCK

driver seat
Op de website van SCHUNCK staat deze beschrijving van Driver’s Seat: ‘Creatief, eigenzinnig en onwijs nieuwsgierig naar de wereld van kunst en cultuur: dat zijn de leden van Driver’s Seat. Ontdek wat ze doen bij SCHUNCK en misschien word je zelf wel lid!’ Marc sprak met Veerle Vrancken en geeft ons een kijkje achter de schermen van deze jongerengroep van SCHUNCK.

Wat is ‘Driver’s Seat’?
Veerle: Driver’s Seat is de jongerengroep van SCHUNCK voor jongeren die geïnteresseerd zijn in kunst en cultuur.

Wat is het idee achter ‘Driver’s Seat’?
Veerle: Met Driver’s Seat biedt SCHUNCK jongeren de kans om mee te denken en te doen over wat er in SCHUNCK gebeurt, in Heerlen en in de wereld. Het is een plek aan tafel, daar waar de gesprekken gevoerd worden. Jongeren krijgen een kijkje achter de schermen, leren over kunst en het museum en kunnen zelf activiteiten bedenken en organiseren.

Kan iedereen zich aanmelden om lid te worden van ‘Driver’s Seat’?
Veerle: Ja, maar ook niet echt. Het is een jongerengroep dus je moet tussen de 16 en 23 jaar zijn én geïnteresseerd in kunst en cultuur zijn. En je moet een beetje Nederlands spreken.

Wat is de reden dat jij je aangemeld hebt bij ‘Driver’s Seat’?
Veerle: Ik wilde me meer bezighouden met kunst en cultuur. Ik vond het ook leuk om met mensen om te gaan die dezelfde interesses hadden als mij. En bij SCHUNCK heb ik daar de kans voor gekregen.

Wat doe jij zoal bij SCHUNCK/Driver’s Seat?
Veerle: We krijgen steeds projecten en opdrachten om aan te werken en daarin worden taken verdeeld. Je kunt altijd kiezen voor iets waar je voorkeur naar uit gaat en dan kunnen we aan de slag.

We hebben vorig jaar bijvoorbeeld gewerkt aan de tentoonstelling ‘Omarm me’, met werken van Aad de Haas. Hierbij konden we kiezen tussen verschillende taken; zoals het uitzoeken van de werken die tentoongesteld gaan worden, de kleuren die op de muren gaan komen en het maken van bijvoorbeeld flyers en posters.

We krijgen ook geleerd hoe je rondleidingen kunt geven in het museum. Tegelijkertijd leren we dan ook meteen veel over de collectie van SCHUNCK. We gaan ook op werkbezoeken bij andere museums en dat is dan natuurlijk altijd heel gezellig met de groep.

Wil je in de toekomst iets gaan doen in de wereld van kunst/cultuur?
Veerle: Ja, ik wil heel gaan werken in de interieur/styling branche. Als het goed is ga ik vanaf september beginnen aan een opleiding. Maar voor nu ben ik nog bezig aan de vooropleiding van de kunstacademie.

Meer over Driver’s Seat vind je op Instagram, Facebook en uiteraard op de website van SCHUNCK.

Article by Marc Bogman

muziek / fotografie / informatie specialist / heerlen / simpelveld Marc Bogman tagged this post with: , , Read 8 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud