Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Mister and Mississippi en Emil Landman

Mister & Mississippi

Emil Landman en Mister and Mississippi brengen de Nieuwe Nor tot zwijgen en solliciteren naar een groter podium iets verderop. Foto: Sharq Photography

Emil Landman heeft de moeilijke taak om deze avond te openen. Mijn ervaring in de Nieuwe Nor is dat het publiek vaak zo luidruchtig is, dat het bijna onmogelijk is om als artiest boven het volume uit te komen. De zaal is goed gevuld als hij het podium betreedt. Enigszins verstopt in een hoek neemt hij zijn gitaar en de eerste tonen klinken. Het volume in de zaal neemt af en dat komt het zelfvertrouwen van de singer-songwriter ten goede.

Landman kondigt zijn liedjes aan met anekdotes over zijn reis naar Canada en het ontmoeten van zijn grote voorbeeld. Zelf geeft hij ook aan verbaasd te zijn over de discipline van het publiek. De stilte in de zaal komt ook de muziek ten goede. Kleine liedjes, met heel prettige ritmes. Tijdens het laatste nummer verlaat hij de hoek van het podium en stelt zich centraal op, zonder microfoon. Het wordt muisstil in de zaal. Zelfs zo stil dat een klein kuchje een donderslag lijkt. Onder een (volledig terecht) luid applaus verlaat Emil Landman het podium. De toon voor de rest van de avond lijkt gezet.

Mister and Mississippi maakt een geweldige start van haar carrière mee. Het debuutalbum scoorde goed in de Album Top 100 en de eerste single ‘Northern Sky’ deed het ook aardig in de Top 40.  Tot mijn grote plezier klinkt het veel steviger en dynamischer dan op het album.

Spil in de muziek is de samenwerking tussen Samgar Jacobs  en Maxime Barlag. Hun vocalen wisselen elkaar goed af maar vullen elkaar tegelijkertijd ook goed aan. Beiden verzorgen daarnaast ook de percussie, die verfijnd op de achtergrond klinkt maar soms ook stevig de zaal in dendert. Gitaristen Tom Broshuis en Danny van Tiggele zorgen met hun gitaarspel voor de finishing touch. Vergelijkingen met Band of Horses en Sigur Ros worden gemaakt, vooral als op een bepaald moment de plectrum wordt ingeruild voor de strijkstok.

De dromerige sound zorgt voor een perfecte sfeer in de zaal. Ademloos wordt er geluisterd en soms er wordt er bescheiden gedanst. Naast de nummers van het album worden ook een aantal nieuwe nummers gespeeld en waagt de band zich aan een nummertje zonder microfoon. Dit concert gaat wat mij betreft ook weer de boeken in als een positieve verrassing.

Mijn gok is dat we Mister and Mississippi dit jaar nog op een bepaald festival in Landgraaf terug gaan zien. Een groter podium gaat deze talentvolle groep zeker aankunnen.

Article by Barry Hodiamont

Barry Hodiamont No Music, No Life! Roda JC, Fanatiek popquizzer, DJ Saurus, Bocholtz. Read 29 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud