Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Maarten van Rossem

500

Op 31 oktober was Maarten van Rossem te zien in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Ik was razend benieuwd of hij tijdens een theatershow net zo kribbig zou zijn als op televisie. Persoonlijk vind ik Maarten van Rossem een zeer intelligente, zeer bekwame man. Over zijn charisma ben ik minder te spreken. Een glimlach kan er nooit van af en qua intonatie is het een zeer monotone man. Jammer, want qua kennis lijkt hij wel een wandelende encyclopedie. Ik ging naar de theatershow van van Rossem met het idee dat ik anders toch maar thuis zat op de bank met thee en één blokje chocolade. Wat toch nooit bij één blokje zou zijn gebleven, dat weten we allemaal.

Van Rossem kwam op zonder aankondiging, waarop het publiek direct begon te applaudisseren. Heel bescheiden, zoals hij is, schonk hij zich een kop koffie in waarna hij begon te vertellen over het verschil in opkomen in tv-shows en hier in het theater. Hij sprak over de politiek, op een wijze zoals die van Rossem typeert; direct en betweterig. Er werden vergelijkingen tussen prins Bernhard en de Amerikaanse presidentskandidaat Trump gemaakt. Volgens van Rossem mag je, wanneer je oud en beroemd bent, naar meisjes graaien. Hij vroeg zich af of hij al in die categorie behoorde. Ben ik blij dat ik geen meet and greet met hem had… Ook de Nederlandse politiek werd besproken. Hij vroeg wie waar op zou stemmen, het antwoord maakte hem in principe niet uit, zijn weerwoord had hij toch wel klaar. Ook religies zoals het katholicisme en de islamisering van Nederland werden onder de loep genomen. Ondanks dat de invloed van de kerk in Nederland afneemt, is de kans nihil dat een land als Nederlands opeens ‘islamiseert’. Hij gaf hier goede argumenten voor en ook al ben ik zelf slim genoeg om te weten dat de kans groter is dat ik morgen door een auto wordt overreden dan dat ik door een aanslag om het leven kom, het is toch fijn dat Nederlands slimste mens dit even bevestigt. De grapjes over zijn vrouw en hun seksloze huwelijk, vond ik zelf ontzettend stom want ik betwijfel of er iemand is die zin heeft in een gezellige vrijpartij met meneer van Rossem. Zou hij dan ook zo betweterig reageren? Ik heb er geen spijt van dat ik naar zijn voorstelling ben geweest, maar mijn thee en (blokje) chocolade hadden waarschijnlijk mijn avond vrolijker gestemd.

Maarten van Rossem was op maandag 31 oktober te zien in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen.

Article by Loeki Kemmerling

Loeki Kemmerling Dol op woordgrapjes en puns, lach altijd het hardst om mijn eigen grappen en heb een passie voor reizen, schrijven en lezen. Read 14 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud