Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Onheilspellend Heerloween!

banner2

Als een ware held op sokken maar met een sterke man aan mijn arm begin ik zaterdagavond aan de Creepy City Tour in Heerlen. Het laatste uurtje van de zaterdagavond is inmiddels ingegaan wanneer we starten bij Brasserie De Twee Gezusters. Vol verwachting klopt mijn hart! Want één ding weet ik zeker; er zijn een hoop schrikwekkende figuren en professionele bangmakers op de been om angst en paniek te zaaien tijdens de freaky Heerloween tocht. Foto’s: Hans Sormani.

Twee duistere gidsen begeleiden ons groepje van vijf van de ene naar de andere scarezone. We vertrekken bij de Luciushof met één duidelijke instructie; onthoud de letters die de figuranten opgespeld hebben… Starende blikken, schreeuwende vrouwen en een mysterieuze doorgang, waarbij monsters behoorlijk dichtbij komen, stellen mijn redelijk blootliggende zenuwen al meteen op de proef. Heel veel letters heb ik dan ook niet gezien.


exo

Vanuit de Luciushof gaan we verder naar het Savelbergklooster, waar we getuigen zijn van een exorcisme. Snel verder dus! We lopen vervolgens naar de Encore Concept Gallery, waar we opgesloten worden in een betonnen  ruimte. De lichten gaan uit. Een filmpje met de bekende pop Billy van Saw weet ons te vertellen dat we het geheime  woord moeten roepen, willen we ooit nog levend de ruimte verlaten. En je raadt het al. Dat woord wordt gevormd  door de letters die we moesten onthouden.

De druk wordt intussen opgevoerd door twee toch wel redelijk eng gemaskerde mannen die met hun zaklampen  door de donkere ruimte heen banjeren. Het heeft even geduurd, maar we hebben de ruimte uiteindelijk veilig verlaten. Op naar het Beta Plein waar we door een lange donkere tunnel moeten lopen. Een tunnel zo vol rook dat  je geen hand voor ogen ziet. Hooibalen zijn strategisch geplaatst, zodat je wel dicht tegen het hek aan móet lopen. Het moment dat je van de zijkant gegrepen wordt maar ook dat je voelt dat er iemand achter je staat. Dat is op zich niet eng, tenzij je weet dat je de laatste van je groepje bent…

Wanneer we uit de tunnel zijn, lijkt het haast alsof we in Walking Dead terecht gekomen zijn. Zombies overal! Snel  verlaten we het Betaplein en worden we door onze duistere gidsen naar Room Escape Heerlen, in de Klomp, begeleid. We lopen een zeer donker doolhof binnen, bestaande uit allemaal kleine ruimtes. Veel geschreeuw en enge geluiden galmen daar rond.

Het meenemen van een sterke man om achter te verschuilen blijkt achteraf toch wel een puik plan te zijn geweest! Ook Eize Speerstra heeft angstige momenten ervaren: “Het ijzingwekkende gedreun van de pikhouweel op het koude beton. De schrille kreten van bloeddorstige ondoden. Beëlzebub zelf zou er bang van worden.”

Uiteindelijk eindigen we de Creepy City Tour in de oude gevangenis van Heerlen; de Schelmentoren. De missie van de organisatie van de Creepy City Tour – “Mensen bang maken” – is zeer geslaagd! Complimenten aan de organisatie en alle vrijwilligers! Op naar de volgende Heerloween..

schelmentoren
De Creepy City Tour was 29 oktober en is een initiatief van Heerloween i.s.m. Heerlen Mijn Stad, De TWEE gezusters en De Vijf Pleintjes. Met grote dank aan Room Escape Heerlen, Janneke Vlaming grafische vormgeving, H.v.v. de Winkbulle, Lokaal 25 en Weller.

Article by Simone van der Sleen

Simone van der Sleen Hardlopen, wijn drinken en genieten van veel muziek, theater en dans! En hoe ik dit allemaal ervaar? Dat lees je hier met een vleugje sarcasme, humor en een beetje leedvermaak. Read 41 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud