Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Het is je homeboy Hamlet

Hamlet in een jong jasje

hamlet

Het originele verhaal van Hamlet werd afgelopen maandag, 17 oktober in het Parkstad Limburg Theater, verteld in een versie die zeer toegankelijk was voor de jeugd. Tussen alle middelbaar scholieren die vast en zeker voor hun CKV-opdracht naar het theater gingen, viel het bejaarde echtpaar heel erg op. Daar zaten ze dan, met hun A-4’tjes met het originele verhaal van Hamlet erop geprint, tussen de luidruchtige jeugd. Ik denk dat ze een andere uitvoering hadden verwacht, maar misschien waren deze mensen juist dol op deze urban uitvoering. De grap over de scheve fallus zal misschien de enige zijn die zij wel hebben begrepen en de jeugd misschien niet.

Peter Pluymaekers heeft het verhaal van Hamlet in een nieuw, jonger jasje gestoken. Het speelt zich af in een Arabische setting. Hamlet is niet tevreden; zijn moeder trouwt zijn oom nog geen maand nadat zijn vader is overleden. Via een filmpje van ‘Anonymous’, krijgt Hamlet te horen dat zijn vader door zijn oom Claudius is vermoord. Natuurlijk gaat hij hier meteen achter aan. Er zijn meer dingen die zijn leven moeilijker maken; zijn liefde voor Ophelia en de oorlog die dreigt aan de grens. Hamlet komt met het idee om een toneelstuk te laten opvoeren, waarin duidelijk wordt gemaakt dat zijn vader is vermoord. Zijn oom Claudius wordt helemaal gek en besluit Hamlet te laten vermoorden. Helaas, net zo als in het echte verhaal, wordt Hamlet’s moeder Gertrude vergiftigd door wijn die bedoeld was voor Hamlet.

De teksten zijn herschreven door Brainpower, waardoor sommige stukken werden gerapt. Er worden verwijzingen gedaan naar hedendaagse grapjes, liedjes en in een dansje werd zelfs een ‘Dab’ gedaan. Als ik nog CKV had gehad, was dit een super ‘dope’ stukje theater om heen te gaan. En zelfs zonder CKV vond ik dit een onwijs interessante manier om een klassiek verhaal neer te zetten.

De voorstelling Hamlet van *ZEP Theaterproducties was op 17 oktober jl. te zien in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Klik hier om te zien wat er daar nog meer op het programma staat.

Article by Loeki Kemmerling

Loeki Kemmerling Dol op woordgrapjes en puns, lach altijd het hardst om mijn eigen grappen en heb een passie voor reizen, schrijven en lezen. Read 14 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud