Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Crouch: metal voor mensen met een uitkering

cIMG_2504

Voor de tweede keer een volledig Belgische editie van Hard in Heerlen op 29 mei. Deze keer mochten twee  “jonge” bands het podium van de Nieuwe Nor bestormen. Crouch en Divided.  Foto’s: René Bradwolff

De avond werd geopend door de letterlijk jonge band Divided. Een jong viertal uit West-Vlaanderen met als letterlijk en figuurlijk middelpunt drummer Pepijn Vandaele. Hij bepaalt het ritme en zorgt tevens voor de zang. Het blijft altijd een fascinerende combinatie : drummen en zingen tegelijk. De 2 gitaristen en bassist vullen de drums aan met zware, doch toegankelijke riffs hetgeen een mooi cocktail van post-metal/sludge oplevert. Het geluid is niet helemaal zuiver afgesteld, maar het is wel duidelijk dat deze band uiterst getalenteerd is. Enigszins voorzichtig en verlegen worden er een paar woorden met het publiek gewisseld. Een puik optreden en ik kijk dan ook uit naar het debuutalbum dat zeer snel zal verschijnen.

cIMG_2402

De hoofdact van vanavond is Crouch. De band bestaat nog niet lang, maar bevat wel ervaren muzikanten. Zanger Levy Seynaeve en drummer Wim Coppers hebben we al eerder gezien tijdens een show van Hard in Heerlen. Zij vormen ook de spil in de band Wiegedood. Met Crouch tappen ze uit een ander metal-vaatje. Waar met Wiegedood de black-metal wordt opgezocht, gaan ze met Crouch een versnelling en een paar octaven lager. Dreigende, deinende sludge/noise. De debuut EP mag er wezen en de verwachtingen zijn dan ook hoog. Iets te hoog uiteindelijk. Het is muzikaal gezien heel goed, maar de vonk slaat niet over. Daarvoor was het optreden ook waarschijnlijk net iets tekort. Met een kleine 40 minuten was de show binnen een zucht voorbij. Wat wel bleef hangen was de reactie van het publiek op de vraag van de band wie er op vrijdag moest werken. Vanuit de zaal werd er dan ook humoristisch gereageerd. Hier werkt niemand. We hebben allemaal een uitkering. Je bent in Parksjtad auwhoer!

cIMG_2532

Article by Barry Hodiamont

Barry Hodiamont No Music, No Life! Roda JC, Fanatiek popquizzer, DJ Saurus, Bocholtz. Barry Hodiamont tagged this post with: , Read 29 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud