Rss Feed
Tweeter button
Facebook button
Technorati button
Myspace button
Linkedin button

Ondernemen vanuit een Piaggio!

Afgelopen vrijdag, 12 oktober 2012, was ik aanwezig in het Betahuis. Die middag hielden vijf geselecteerde (beginnend) ondernemers een “pitch” voor een jury. De winnaar ging er met een heuse Piaggio vandoor, die hij een jaar lang in bruikleen krijgt en binnen de Gemeente Heerlen mobiel mee aan de slag kan. Tekst en foto’s: Sarah-Faye Lombré

Wat ging er aan vooraf: De Gemeente Heerlen schafte eerder dit jaar twee Piaggio’s aan. Ook wel eens motocaro of tuk-tuk genoemd. Eén van deze voertuigen wordt ingezet ter promotie van de Gemeente Heerlen. Het tweede exemplaar wordt voor een jaar in bruikleen gegeven aan een ondernemer die zijn zaak letterlijk mobiel wil exploiteren. Tot 1 oktober 2012 konden geïnteresseerden en geïnspireerden een bedrijfsplan insturen, waarin zij uit de doeken deden hoe zij een mobiele onderneming met deze Piaggio voor zich zagen.

Het zal niemand de afgelopen jaren ontsnapt zijn, dat de Piaggio’s langzaam ( en steeds meer )in het straatbeeld opdoken. Afgelopen zomer heb ik bij een instelling dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheden, die het wagentje heeft. Daardoor ben ik er een klein beetje verliefd op geworden en zeer geïnteresseerd hoe ondernemers de kar zouden inzetten.

Patisserie / Catering Versillienbosch
“Ambachtelijke, zuivere en met liefde gemaakte producten”. Dit is wat men kon verwachten, wanneer de eerste deelnemer met de Piaggio mocht wegrijden. Een combinatie van Thaise gerechten en kwaliteitsgebak in een prijsklasse, waarvoor de minima ook niet hoefde om te lopen.

Hotdog Express
“Een compleet concept, waarin product, service en uitstraling op elkaar zijn afgestemd”. Bas Berns is niet van plan kleffe broodjes worst te verkopen. Maar steekt in op de “Real American Style”. Bovendien is hij bekend met het laadoppervlak en de vervoermogelijkheden van de wagen, dat hij al precies weet wat hij ermee kan doen.

El Popo Limburg
“Wherever you go, take a wrap to go”. Geen zin om uitgebreid te gaan tafelen in het restaurant, maar wel zin in Mexicaans? De mobiele variant van El Popo biedt gezonde wraps die je makkelijk op de hand wegpeuzelt.

Bakkerij Drouven
Geheel in Beierse klederdracht vond de presentatie plaats. De klederdracht is onderdeel van het concept; de totaalbeleving. Klant is koning en wordt met warme aandacht en warme broodjes bedient. Een belangrijk uitgangspunt, zo wordt gesteld. Want voor de grote ABC (Albert Heijn, Blokker en C&A) kiest de consument niet meer in welke stad hij gaat winkelen.

Theelicaat
Drie jonge ondernemers, Ischara Theunissen, Robert Richter en Kirsti Vranken, vonden door de wedstrijd de inspiratie om hun plan verder uit te werken en steeds concreter te maken. Vooral met de koudere maanden in het vooruitzicht, sluiten zij aan op de vraag om een warm drankje in de winkelstraten. Maar zij gaan verder; de beleving van thee drinken is natuurlijk het meest bijzonder tijdens een “High Tea”. De bekende hartige taartjes en sandwiches mogen dan ook niet ontbreken. Deze krijgt de klant mee in een bijzonder ‘gezellig’ ogend doosje.

Na een kort beraad, dat toch langer duurde dan verwacht, werd de winnaar bekend gemaakt. Bas Berns reed in de Piaggio Ape naar huis en zal ons weldra gaan verrassen met “Real American Style” hotdogs! En dat in ons Heeële!

De jury bestond uit Riet de Wit ( wethouder Economie ), Barry Braeken ( wethouder Cultuur), Leo Noy ( voorzitter bewonersraad Binnenstad), Huub Oostwegel ( voorzitter St. Loop naar de Pomp), Misja Steinen ( centrummanager Heerlen) en John Meijers ( verkoper Piaggio Ape in Maastricht).

Leuk detail: drie van de vijf ondernemers zouden ook via social media en gps te traceren zijn, zodat we altijd bij hun lekkernijen terecht kunnen. Zo ook de winnaar Hotdog Express.

Article by Sarah-Faye Lombré

Sarah-Faye Lombré Meisje/vrouw, groot hart voor cultuur, bourgondiër, hartelijke levensgenieter, organisatie culturele evenementen, krullenbol met een eigen willetje :) Read 4 articles by

Email

Categories

Like us

Afgrond Archief

Better Tag Cloud